Udruga Oda prijateljstvu proslavit će deset godina uspješnog rada još jednim humanitarnim koncertom u nedjelju 11. prosinca u 19.30 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca (Kučinići). Svoju proslavu spojit ćemo s proslavom 67 godina djelovanja Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO koji će održati humanitarni koncert za djevojčicu Ivu. Čast nam je što je Lado uvrstio Ogulin u svoju božićnu turneju jer ćemo imati priliku poslušati božićni koncert vrhunskih izvođača, čuvara hrvatskog nacionalnog blaga. Cijena ulaznice je 40 kuna! Pozivamo ljude velika srca da dođu s nama obilježiti deset godina djelovanja i pomoći Ivi u njezinu liječenju!

Izvor fotografije: Lado

Na kraju još jedne uspješne humanitarne akcije Udruga Oda prijateljstvu zahvaljuje ogulinskim bendovima (Speen, Harmony, Master, Feniks, Partyano) na dobroj zabavi i velikom srcu! Zahvaljujemo i Restoranu "Ive", Og grafici i Radio Ogulinu na pomoći u organizaciji! Zahvala i voditeljima Dubravki Vuković i Dubravku Dragičeviću! Najveća hvala svima koji su kupnjom ulaznice i prilogom pomogli liječenje djevojčice Emme! Od prodanih ulaznica i priloga na ulazu prikupilo se 12.810 kuna i 20 eura! Poseban prilog prikupili su djelatnici Tehno drva u iznosu od 4.460 kuna te djelatnici HGSS Ogulin u iznosu 500 kuna! Ukupni iznos prikupljen u prvom vikendu akcije Ogulin za Emmu iznosi 17.770 kuna i 20 eura!

Udruga Oda prijateljstvu poziva vas na dva humanitarna koncerta, iduća dva vikenda, pod nazivom Ogulin za Emmu! Prvi vikend (petak, 18.11.) održat će se koncert ogulinskih bendova u Restoranu "Ive" s početkom u 19.00 sati. Nastupit će bendovi Harmony, Speen, Master, Feniks, Ogulinski tamburaši i Partyano (kojima zahvaljujemo jer su još jednom pokazali veliko srce spremno pomoći)! Vikend iza (subota, 26.11.) čeka nas koncert Djeca djeci (treći u organizaciji Udruge) na kojem će u velikoj Gradskoj sportskoj dvorani nastupati djeca KUD-a Tounjčica, KUD-a Klek, KUD-a sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja, Osnovne škole Josipdol, Prve osnovne skole, Glazbene skole, Osnovne škole Ivana Brlić Mazuranić, Udruge Radost, Dječjeg vrtića Bistrac, Ogulinskih mažuretkinje DND-a i Dječjeg vrtića Josipdol (i njima kao i svim voditeljima zahvaljujemo na trudu i uključivanju u program)! Koncert počinje u 19.00 sati. Sav prihod prikupljen prodajom ulaznica (cijena ulaznice - 20 kuna) za jedan i drugi koncert ići će za liječenje djevojčice Emme. Podržite svojim dolaskom ovu akciju!

Sinoć (26.11.2016.) se u velikoj Gradskoj sportskoj dvorani održao završetak naše humanitarne akcije Ogulin za Emmu! Koncertom Djeca djeci pokazali smo dječje talente, kreativnost i želju za pomaganjem! Zahvaljujemo svima koji su u programu sudjelovali - djeci i njihovima voditeljima: KUD Tounjčica, KUD Klek, KUD Sveti Juraj, Osnovna škola Josipdol, Prva osnovna škola, Glazbena škola, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Udruga Radost, Dječji vrtić Bistrac, Dječji vrtić Josipdol i Ogulinske mažoretkinje! Hvala svima! Zahvaljujemo Gradu Ogulinu (pokrovitelju), Radio Ogulinu (medijskom pokrovitelju), Pučkom otvorenom učilištu i Og grafici na pomoći u organizaciji, djevojčici Miji Ćuk na ideji za plakat i voditelju Dubravku Dragičeviću! Na jučerašnjem smo koncertu od ulaznica (638) prikupili 12 760 kuna, od priloga na ulazu 1 585 kuna, a posebne su priloge dali djelatnici Roto dinamica (400 kn), roditelji KUD-a Tounjčica (430 kuna) i Odvjetnički ured Maje Salopek (500 kuna)! Ukupno smo jučer prikupili za Emmu - 15 675 kuna! Hvala svima od roditelja i članova Udruge Oda prijateljstvu!!!!!!

Davor i Vesna Terzić dobri su prijatelji Udruge Oda prijateljstvu. Prijateljstvo traje devet godina, od trenutka kada su, na poziv vlč.Rogića, u crkvi sv.Križa održali humanitarni koncert za Udrugu. Od tada su redoviti gosti i na festivalu duhovne glazbe Tonkafest na kojem je Davor Terzić izveo mnoštvo prekrasnih pjesama duhovne tematike. Upravo je ovo prijateljstvo bio razlog zbog kojeg je Vesna Petrić Terzić odabrala Hrvoja Magdića, predsjednika naše Udruge, za glavnog urednika svoje zbirke, a Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu za nakladnika zbirke. Također, dio zbirki Vesna Terzić poklonila je Udruzi s idejom njezine prodaje u humanitarne svrhe. Zbirka je ugledala svjetlo dana krajem 2015. godine, a u 2016. godini očekuju nas mnoge promocije zbirke.

Prvo predstavljanje zbirke Dodirnuta svjetlošću održano je u Rovinju 30.1.2016. godine, a na predstavljanju su bili gotovo svi članovi Predsjedništva Udruge. O knjizi su govorili svi koji su sudjelovali u njezinoj pripremi – autorica Vesna Terzić i njezin suprug Davor, glavni urednik Hrvoje Magdić, pisac pogovora biskup Ivan Milovan, autor likovnog rješenja David Ivić te  tehnička urednica Mirjana Ferenčić iz «Ježtiska». Na promociji ove zbirke pjesme  recitirale su autorica i Tamara Trošt, a uglazbljene pjesme pjevali su suprug Davor Terzić sa sinovima te Eleonora Dobrović i Patrizia Sfettina Jurman.

Drugo predstavljanje zbirke održalo se tjedan dana kasnije, 5.2.2016. godine, u Koprivnici prigodom proslave Stepinčeva. Promociju su obilježili nastupi dječjeg zbora „Stepinčevci“ i dječje folklorne skupine „Lojzeki“ koji su izveli pjesmu „Novi susret“ koju je Vesna napisala za taj dječji zbor još davnih dana. I na ovom su predstavljanju bili predstavnici Udruge, a nakon predstavljanja organizirano je vrlo ugodno druženje koje je temelj budućeg prijateljstva ovih gradova. Naime, i Ogulin i Koprivnica imaju festivale duhovne glazbe koji mogu ubuduće još bolje surađivati.