Nakon zatvaranja natječaja za 11. festival duhovne glazbe Tonkafest 2017. odabrane su skladbe koje će se uživo izvesti 28. svibnja u Ogulinu. Na Tonkafestu 2017. godine nastupit će sljedeći izvođači:

 Borozan Nensi – Milosti puna

Ćulumović Josip – Upoznaj sebe

Dodić Lea– Tvoja je ljubav snaga mog života

Hrastović Dragutin i Vulama Lucija – Ljubav Očeva

Petrac Miroslav (fra) – Milosrđu Tvome

Radišić Miljenko– Dolazim Ti Bože

Terzić Davor – Pjesma nerođenog

Tkalec Antonio– Oče moj

VA Lira – Hosana

Vegar Vedran – Za vječnost je ljubav Tvoja

Vincek Anita – Kreni

Zbor Osnovne škole knez Trpimir - Blizu Bogu

Svim izvođačima čestitamo i veselimo se što će Ogulin i ovoga svibnja postati centar popularne duhovne glazbe i što će s nama biti dragi prijatelji iz svih dijelova Hrvatske , ali i susjedne Bosne i Hercegovine pa je Tonkafest i ove godine međunarodnog karaktera!

Festival su pokrenuli prijatelji prerano preminule Antonije Turković koji su na ovaj način ostavili trag prijateljstva i sjećanja, ali i odlučili svakim festivalom pomoći nekoj bolesnoj osobi s ogulinskog područja. Festivalom se promovira popularna duhovna glazba, ali i ideja humanosti i pomaganja budući da ove godine  prihod od prodaje ulaznica odlazi za liječenje dječaka Mateja!

Izvođači će se boriti za četiri nagrade – nagradu žirija i tri nagrade publike. Ogulinski festival duhovne glazbe poznat je po svojoj odličnoj organizaciji, po toploj prijateljskoj priči o nastanku Festivala kao i ideji pomaganja.

Organizator Festivala je Udruga Oda prijateljstvu, suorganizatori Gospićko-senjska biskupija, Pučko otvoreno učilište i Zamp. Festival će se održati u nedjelju, 28. svibnja 2017. godine, u Školskoj sportskoj dvorani (uz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić) s početkom u 19.30 sati, a ulaznice su po cijeni od 30 kuna. Prije Festivala održat će se sveta Misa u župnoj crkvi sv. Križa u 18.00 sati.

Posebna nam je čast što će ove godine na Festivalu s nama biti gospićko-senjski biskup Zdenko Križić što nam je veliko priznanje!