Nakon zatvaranja natječaja za deveti festival duhovne glazbe Tonkafest 2015. Stručno povjerenstvo za odabir skladbi odabralo je skladbe koje će se uživo izvesti 3. svibnja u Ogulinu. Riječ je o sljedećim pjesmama i autorima:

1. Marija Cerovac i Zbor mladih Župe Svetog Petra – Sumnja

2. Matea Spajić, Marko Spajić i Branko Perković – Ulazi Bog uz klicanje

3. Davor Terzić – Ti si moj GPS (Preračunavam)

4. Antonio Tkalec – Ohrabri me da Ti zapjevam

5. Damir Topić – Sanjaj nebo

6. Vedran Vegar – Kraljice neba

7. Tea Vidaić – Princ mira

8. VA Lira – U srcu tvom

9. VIS David – Sveto Ime

Festival su pokrenuli prijatelji prerano preminule Antonije Turković  koji su na ovaj način ostavili trag prijateljstva i sjećanja, ali odlučili svakim festivalom pomoćnekoj bolesnoj osobi ogulinskog područja.
Festivalom se promovira popularna duhovna glazba, ali i ideja humanosti i pomaganja budući da ove godine  prihod od prodaje ulaznica odlazi za liječenje mlade djevojke .
Izvođači će se boriti za tri nagrade – nagradu publike, nagradu žirija i nagradu izvođača. Ogulinski festival duhovne glazbe poznat je po svojoj odličnoj organizaciji, po toploj prijateljskoj priči o nastanku Festivala kao i ideji pomaganja.
I ove godine u Ogulin će doći gosti iz svih dijelova Hrvatske (Samobor, Zagreb, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Knin, Rovinj,) te tako ovaj događaj postaje važan i kao promotor Grada Ogulina. Organizator Festivala je Udruga Oda prijateljstvu, suorganizator Pučko otvoreno učilište i HD Zamp, a pokrovitelj Grad Ogulin.
Festival će se održati u nedjelju, 3.svibnja 2015. godine, u Školskoj sportskoj dvorani (uz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić) s početkom u 19.30 sati, a ulaznice su po cijeni od 30 kuna. Sav prihod od ulaznica odlazi za liječenje jedne djevojke. Prije Festivala svi ćemo se okupiti na svetoj Misi u župnoj crkvi Svetog Križa u 18 sati. 

 

 

 

Deveti festival duhovne glazbe Tonkafest održat će se u nedjelju 3. svibnja 2015. godine u Ogulinu u organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu. Riječ je o Festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera jer prihod od ulaznica odlazi za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskoga kraja.

U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje:

 

NATJEČAJ za Tonkafest 2015.

 

Natječaj je otvoren do 8.4. 2015. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uzimati u obzir.

 

Uvjeti natječaja su sljedeći:

- skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter

- skladbe trebaju biti nove, neobjavljivane, niti javno izvođene

- skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute

- uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

 

Prijava za natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati sljedeće:

- oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali

- glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji

- pjesma može biti poslana i u MP3 formatu, s minimalnom rezolucijom od 192 kbps

- tekst pjesme u Word formatu

- kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, mobitel, e-mail, web i sl.) na CD-u

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.

Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene Pravilnikom Tonkafesta.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 15. travnja 2015. u medijima i na web stranici Udruge.

 

Radovi se mogu slati na adresu:

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU

BERNARDINA FRANKOPANA 13

47 300 OGULIN

«Za Tonkafest 2015.»

Sve dodatne informacije ili vijesti možete saznati na www.odaprijateljstvu.net u rubrici posvećenoj Festivalu. Na istoj stranici možete neći i Pravilnik Festivala kao i kontakt brojeve.

Organizacijski odbor

Tonkafesta 2015.

 

Izvršni ravnatelj Festivala

Hrvoje Magdić, prof.

 

 

 

Tonkafest 2015. godine predstavlja se i u medijima. Izvršni ravnatelj Festivala Hrvoje Magdić predstavio je Festival i izvođače u programu Radio Mir Međugorje koji tradicionalno svake godine prate Festival i srdačno o njemu izvještava svoje slušatelje.
U programu Radio Ogulina, koji je medijski pokrovitelj Tonkafesta 2015. godine, Festival su predstavili dopredsjednik Udruge Branko Rumenović i tajnica Manuela Mihaljević Sabljak. Tom su prilikom izvukli redoslijed nastupanja izvođača na Tonkafestu 2015. godine.
Tonkafest će se održati u nedjelju 3.svibnja u 19.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani u središtu grada. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti na ulazu, a sav prihod od ulaznica odlazi za liječenje djevojke Matee.
Redoslijed nastupanja:
1. Davor Terzić – Ti si moj GPS (Preračunavam)
2. VIS David – Sveto Ime
3. Antonio Tkalec – Ohrabri me da Ti zapjevam
4. Marija Cerovac i Zbor mladih Župe Svetog Petra – Sumnja
5. Tea Vidaić – Princ mira
6. Vedran Vegar – Kraljice neba
7. VA Lira – U srcu tvom
8. Matea Spajić, Marko Spajić i Branko Perković – Ulazi Bog uz klicanje
9. Damir Topić – Sanjaj nebo

Nagrade odlaze u Knin i Staro Petrovo Selo

Još je jedan, deveti po redu, Tonkafest prošao u ozračju prijateljstva, pomaganja, zajedništva i slavljenja Boga. Svoje nove autorske skladbe predstavili su izvođači iz svih dijelova Hrvatske (Slavonski Brod, Staro Petrovo Selo, Samobor, Varaždin, Zagreb, Ivanić Grad, Rijeka, Rovinj, Knin, Zadar) koji su u Ogulin donijeli veselje i toplo ozračje iz svojih sredina.

Na početku programa, koji je uslijedio nakon prekrasne svete Mise koju su svojim pjevanjem animirali sami izvođači, izvršni ravnatelj Hrvoje Magdić naglasio je četiri cilja Festivala – sjećanje na Antoniju Turković, promicanje popularne duhovne glazbe, pomaganje potrebitima i promicanje ljepota grada Ogulina. Od prodaje ulaznica (234 ulaznice) i priloga (1501 kuna) prikupljeno je 8 521 kuna koje će organizator, Udruga Oda prijateljstvu, uplatiti za liječenje djevojke Matee. Posebne zahvale idu pokrovitelju Gradu Ogulinu, suorganizatoru Pučkom otvorenom učilištu i HDS Zampu, kao i medijskom pokrovitelju Radio Ogulinu.

Festival je natjecateljskog karaktera, a ovogodišnji su pobjednici Vedran Vegar i dječji zbor Kralj Zvonimir (nagrada publike i nagrada izvođača) i Vokalni ansambl Lira (nagrada žirija). U revijalnom dijelu Festivala ogulinska je publika mogla poslušati riječki bend Assuntu. Izvođači su imali priliku posjetiti Centar za posjetitelje Ivanina Kuća bajke kao i Zavičajni muzej u Ogulinu.

Velika zahvala na kraju višemjesečnih priprema odlazi svim članovima Organizacijskog odbora na odlično odrađenom poslu kao i svim sponzorima na financijskoj pomoći. Pripreme za jubilarni deseti Tonkafest mogu početi!

 

Pokrovitelji i sponzori:
GRAD OGULIN 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE
HDS ZAMP 
RADIO OGULIN 
SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA OGULINA 
CENTAR ZA POSJETITELJE "IVANINA KUĆA BAJKE" 
CVJEĆARNA "KOPŠIVA" 
RESTORAN "GRADINA" 
HOTEL "FRANKOPAN" 
UGOSTITELJSKI OBRT "SCHERY" vl. Dario Jelić 
MIDAX d.o.o. 
KLEK-COMMERCE d.o.o. 
SALOMA d.o.o. 
STAMBENO KOMUNALNO GOSPODARSTVO d.o.o. 
HRVATSKE ŠUME d.o.o., UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA OGULIN 
SIGMATEL d.o.o. 
SIČA d.o.o. 
ENERGOATEST ZAŠTITA d.o.o. 
ZUBNA ORDINACIJA DR. MIRJANE PAUŠIĆ VUČINIĆ 
MIVIT PEKARA d.o.o. 
LJEKARNA TOMIČIĆ, TURKALJ, TOMŠIĆ 
OBRT "BOJE"
KUD "Tounjčica", Tounj
Ivica Bajčić, fotograf, Rijeka