Sedmi festival duhovne glazbe
Tonkafest 2013.


Ponovno je Ogulin u nedjelju 5.svibnja bio centar duhovne glazbe. Mnogi dragi prijatelji iz svih dijelova Hrvatske (Đakovo, Zadar, Rovinj, Varaždin, Krapina, Zagreb, Staro Petrovo Selo i Ogulin) okupili su se oko slavljenja Boga pjesmom, ali i oko divne humanitarne akcije Udruge Oda prijateljstvu koja već sedmu godinu pomaže bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga područja. Prije Festivala bila će Sveta misa u crkvi sv.Križa koju je predvodio župnik Robert Zubović, a pjevanje su predvodili sudionici Festivala. Festival je i ove godine bio humanitarnog karaktera po čemu je jedinstven među festivalima duhovne glazbe u Hrvatskoj. Sav prihod od ulaznica otišao je za liječenje jednogodišnjeg Dejana. Od karata je prikupljeno 7.320 kuna, a od priloga 1.730 kuna (Vokalni ansambl Lira iz Starog Petrovog Sela donirao je 640 kuna) pa će od ove humanitarne akcije biti donirano ukupno 9.050 kuna!
Svima se zahvaljujemo!

U revijalnom dijelu Festivala nastupio je poznati kantautor duhovne glazbe Davor Terzić koji je svojim pjesmama dirnuo srce publike.

Prvu nagradu publike osvojile su domaće snage – Glas ljubavi iz Ogulina, drugo mjesto Apostoli Krvi Kristove iz Zadra, a treće mjesto Antonio Tkalec iz Varaždina. Nagradu žirija osvojili su također Ogulinci. Festival je ponovno pronio Ogulinom pozitivnu energiju, optimizam i nadu, ali i pokazao veliko srce prema svima koji trebaju našu pomoć.

Velika zahvala ide svim volonterima, članovima Udruge na još jednoj uspješno organiziranoj akciji, pokrovitelju Gradu Ogulinu, supokrovitelju Pučkom otvorenom učilištu, Radio Ogulinu kao i svim sponzorima bez kojih Tonkafest ne bi bio realiziran, a čiji popis donosimo u nastavku.

Tonkafest su pokrenuli prijatelji i roditelji pokojne Antonije Turković kao trajni spomen na tu prerano preminulu djevojku, a pritom su stvorili hvale vrijedan projekt za grad Ogulin kojim se možemo ponositi jer se dolaskom dragih gostiju iz svih dijelova Hrvatske na najbolji način promovira Ogulin, a gosti su oduševljeni toplinom i ljepotom grada u kojem su boravili.

Vidimo se na osmom Tonkafest 2014. godine!


Pokrovitelji i sponzori:
Grad Ogulin – pokrovitelj Festivala
Pučko otvoreno učilište i Zamp – suorganizatori
Radio Ogulin – medijski pokrovitelj
Športska zajednica Grada Ogulina
Gradski odbor HDZ-a
Restoran Gradina
Cvjećarna Orhideja
Energoatest zaštita d.o.o. podružnica Josipdol
Općina Josipdol
Klek – Commerce d.o.o.
Foto Miro
KUD Tounjčica Tounj
Ogulinski tamburaši
Staklarski obrt vlasnika Marija Stipetića
Mivit pekara d.o.o.
Stambeno komunalno gospodarstvo
Kozmetički salon Madam vl.Davorke Brlet Šprajc
Sigmatel d.o.o
Zubarska ordinacija Mirjane Paušić Vučinić

 

 

 

U programu Radio Ogulina, koji je medijski pokrovitelj Tonkafesta 2013. godine, članovi Predsjedništva Jasmina Stipetić i Branko Rumenović izvukli su redoslijed nastupanja izvođača na Tonkafestu 2013. godine.

Tonkafest će se održati u nedjelju 5.svibnja u 19.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani u središtu grada. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti kod Foto Mire, a sav prihod od ulaznica odlazi za liječenje jednogodišnjeg Dejana.

Redoslijed nastupanja:
1. Apostoli Krvi Kristove: Neka kliknu Tebi hvala
2. Anita Nježić: Pjesma Presvetoj Djevici
3. Antonio Tkalec: Dolazim da Ti služim
4. Zbor mladih Amadea: Izvor mog života
5. Vesna Benić: Jahve Bože
6. Ženski zbor „Lavanda“ Novigrad: Postoji li
7. Glas ljubavi: Isus je moj Kralj
8. Matija Martinčević: Majka kraljica
9. Vokalni ansambl Lira: Jedna žena
10. Ljubo Vuković i zbor mladih Credo:  Sveti Josipe
11. Anita Vincek: Kriste, ti si put

 

 

 

 

Sedmi festival duhovne glazbe

Tonkafest 2013.

Rezultati natječaja!


Nakon zatvaranja natječaja za sedmi festival duhovne glazbe Tonkafest 2013. Stručno povjerenstvo za odabir skladbi odabralo je skladbe koje će se uživo izvesti 5. svibnja u Ogulinu. Njihov popis donosimo abecednim redom:


Anita Nježić: Pjesma Presvetoj Djevici
Anita Vincek: Kriste, ti si put
Antonio Tkalec: Dolazim da Ti služim
Apostoli Krvi Kristove: Neka kliknu Tebi hvala
Glas ljubavi: Isus je moj Kralj
Ljubo Vuković i zbor mladih Credo:  Sveti Josipe
Matija Martinčević: Majka kraljica
Vesna Benić: Želim
Vokalni ansambl Lira: Jedna žena
Zbor mladih Amadea: Izvor mog života
Ženski zbor „Lavanda“ Novigrad: Postoji li


Festival su pokrenuli prijatelji prerano preminule Antonije Turković koji su na ovaj način ostavili trag prijateljstva i sjećanja, ali i odlučili svakim festivalom pomoći nekoj bolesnoj osobi s ogulinskog područja. Festivalom se promovira popularna duhovna glazba, ali i ideja humanosti i pomaganja budući da ove godine sam prihod od prodaje ulaznica odlazi za liječenje jednogodišnjeg Dejana. Izvođači će se boriti za četiri nagrade – tri nagrade publike i jednu nagradu žirija. Ogulinski festival duhovne glazbe poznat je po svojoj odličnoj organizaciji, po toploj prijateljskoj priči o nastanku Festivala kao i ideji pomaganja. I ove godine u Ogulin će doći oko 100 gostiju iz svih dijelova Hrvatske (Varaždin, Zadar, Zagreb, Nova Gradiška, Đakovo, Rovinj) te tako ovaj događaj postaje važan i kao promotor Grada Ogulina. Po prvi puta ove godine na Festivalu će nastupiti i jedan domaći zbor. Organizator Festivala je Udruga Oda prijateljstvu, suorganizator Pučko otvoreno učilište i Zamp, a medijski pokrovitelj Radio Ogulin U organizaciju ovakvog događaja uključeno je mnogo članova Udruge koji s puno truda i ljubavi sudjeluju u organizaciji i to potpuno volonterski te svojim radom ukazuju na potrebe teško bolesne djece i mladih. Festival će se održati u nedjelju, 5.svibnja 2013. godine, u Školskoj sportskoj dvorani (uz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić) s početkom u 19.30 sati. 

Sedmi festival duhovne glazbe Tonkafest održat će se u nedjelju 5. svibnja 2013. godine u Ogulinu u organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu. Riječ je o Festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera jer prihod od ulaznica odlazi za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskoga kraja.

U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje:

 

NATJEČAJ za Tonkafest 2013.


Natječaj je otvoren do 5.4. 2013. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uzimati u obzir.

Uvjeti natječaja su sljedeći:
- skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter
- skladbe trebaju biti nove, neobjavljivane, niti javno izvođene
- skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute
- uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

Prijava za natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati sljedeće:
- oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, aliglazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji
- pjesma može biti poslana i u MP3 formatu, s minimalnom rezolucijom od 192 kbp
- tekst pjesme u Word formatu
- kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon,mobitel, e-mail, web i sl.) na CD-u

 

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.

Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene Pravilnikom Tonkafesta.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 22. travnja 2013. u medijima i na web stranici Udruge.


Radovi se mogu slati na adresu:
UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU
BERNARDINA FRANKOPANA 13
47 300 OGULIN
«Za Tonkafest 2013.»Sve dodatne informacije ili vijesti možete saznati na www.odaprijateljstvu.net u rubrici posvećenoj Festivalu. Na istoj stranici možete neći i Pravilnik Festivala kao i kontakt brojeve.

Organizacijski odbor
Tonkafesta 2013.

Izvršni ravnatelj Festivala
Hrvoje Magdić, prof.