Od ovog tjedna u prodaji su dvd i cd Tonkafesta 2009. godine. Naime, dvd možete nabaviti po cijeni od 80 kuna u Foto studio Miro, a na istom mjestu možete pogledati i naručiti slike s ovogodišnjeg Festivala. I u Digital foto studio In možete pogledati i naručiti slike s Tonkafesta 2009. godine. Cd s 14 pjesama koje su se uživo otpjevale na Tonkafestu 2009. možete nabaviti u Udruzi po cijeni od 30 kuna. Sav prihod od cd-a odlazi za rad Udruge. Svi koji su pomagali u organizaciji Festivala cd mogu nabaviti po cijeni od 20 kuna zbog truda i vremena uloženog u organizaciju ovog lijepog događaja. Svim izvođačima dvd i cd bit će poslan idućih dana!

Nakon trećeg Tonkafesta možemo kratko napraviti osvrt na učinjeno i reći svima koji su dali svoj doprinos ovom lijepom događaju – čestitamo na odlično odrađenom poslu i hvala! Ove godine osjetilo se kako su svi od srca i s puno volje odradili svoj dio posla, kako je ekipa bila prožeta nekim posebnim oduševljenjem i kako je sve do zadnjeg detalja bilo dobro promišljeno. Potrebno je nakon dobro odrađenog posla, više mjeseci priprema i uloženog truda i vremena, reći svima hvala: članovima Organizacijskog odbora, voditeljima grupa, obiteljima koje su primile goste na spavanje, hostesama, onima koji su pripremali scenu i nagrade, radili letke, lijepili plakate, sakupljali sponzore, kuhali, vozili...

Puno više osoba nego prijašnjih godina uključilo se i dalo doprinos jednoj divnoj priči koju Tonkafest priča. Posebno dojmljiva je bila sveta misa na kojoj su izvođači animirali pjevanje i čitanje. Lijepi trenuci u Ogulinu svima će ostati u sjećanju, trenuci navijanja u dvorani, mnogo kvalitetnih pjesama, najviše ljudi od svih dosadašnjih akcija Udruge, odlično zamišljen scenski identitet Festivala samo su neki detalji koje treba istaknuti. Radosni smo što smo pomogli Tini (7) i sakupili 17 450 kuna što je najveći iznos sakupljen u dosadašnjem radu Udruge od neke akcije. Budimo ponosni na posao koji smo odradili i što je Tonkafest postao simbol Ogulina!

U nedjelju 3. svibnja u Ogulinu je održan treći festival duhovne glazbe Tonkafest. U organizaciji udruge Oda prijateljstvu te uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, pokrovitelj je bio Grad Ogulin, a supokrovitelj Karlovačka županija. Tonkafest kao jedini festival duhovne glazbe u Gospićko-senjskoj biskupiji i ovom dijelu Hrvatske ima humanitarni i natjecateljski karakter. Ove godine sav prihod od festivala išao je u korist liječenja djevojčice koja boluje od raka kože.
Festival je održan u Gradskoj sportskoj dvorani pred više stotina posjetitelja. Kod glasovanja publike ispunjeno je bilo 600 glasačkih listića. Nastupio je 14 natjecatelja iz Hrvatske od Rijeke i Zagreba preko Đakova, Bizovca, Slavonskog Broda do Šibenika. Festival je i ove godine bio međunarodnog karaktera jer su nastupili izvođači iz Subotice u Vojvodini-Srbiji i Jajca u BiH. Kako je na početku istaknuo izvršni direktor festivala Hrvoje Magdić ovaj je festival u nepune tri godine postao prepoznatljiv u gradu podno Kleka Ogulinu, kako po toplini i druženju svih sudionika, tako i po humanitarnom karakteru odnosno stalnom pomaganju mladima koji boluju od težih bolesti. Time se trajno odaje počast i spomen na mladu Antoniju Turković koja je preminula sa 20 godina a koja je svojom hrabrom borbom s bolešću do zadnjih dana bila primjer vjere u Boga i život. Posebno veseli što su ove godine dva sudionika festivala imali skladbe na tekstove Antonije iz njezine zbirke poezije Oda životu.

U subotu će se, uoči trećeg Festivala duhovne glazbe Tonkafest, u programu Radio Ogulina održati posebna emisija u kojoj će se predstaviti najveći projekt Udruge Oda prijateljstvu, ali i većina izvođača koji će se uživo uključiti u program. Nadamo se da će to biti poticaj da svi koji još nisu kupili kartu to učine u Foto Studio Miro i Studiju In. U nedjelju će naš grad postati centar duhovne glazbe i primiti više od 200 dragih nam gostiju iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva! Podržimo ovu plemenitu ideju!

Karte za ovogodišnji festival duhovne glazbe Tonkafest od danas su u prodaji i možete ih po cijeni od 30 kuna nabaviti kod Foto studio Mire u Ogulinu! Sav prihod od prodaje ulaznica odlazi za liječenje djevojčice Tine (7)! Organizator je Udruga Oda prijateljstvu, suorganizator Pučko otvoreno učilište, pokrovitelj je Grad Ogulin, a supokrovitelj Karlovačka županija. Podržimo u što većem broju ovaj lijepi događaj.

U posebnoj emisiji Radio Ogulina, koju je u četvrtak 16. travnja vodio Dubravko Dragičević, izvučeni su redni brojevi nastupa na Tonkafestu 2009. Prije toga blagajnica Vedrana Sabljak govorila je o Udruzi, tajnica Udruge o dosadašnjim akcijama, a predsjednik Udruge Hrvoje Magdić o ideji Tonkafesta. Određen je i redoslijed nastupa na ovogodišnjem Festivalu:

 1. VIS Coronata: Ti stvorio si sve
 2. Zbor mladih Fra Antun Knežević : Veliča
 3. Laudantes: Pohvala Svevišnjem
 4. Riječ: Tvoja istina
 5. VIS Novi svijet : Jutro mog života
 6. VIS Matheus: Snage nam daj
 7. Marija Jaramazović: Utjeha
 8. Novo srce : Božji baštinik
 9. Messengers: Čuje se s neba
 10. Moj Bend: Boja sobe (sve oko nas)
 11. Davor Terzić i Zbor mladih sv.Eufemije: Kako te prepoznati
 12. Damir Topić: Postoji li...
 13. Ben Hur : Ne želim biti sam
 14. Antonio Tkalec: Ljubav to si ti

Nadamo se da će ovi redni brojevi mnogima biti sretni. Tonkafest je natjecateljski festival koji dodjeljuje tri nagrade publike, tri nagrade žirija i nagradu samih izvođača, a održat će se u sportskoj dvorani u Ogulinu, u nedjelju 3. svibnja 2009. godine u 19.30. sati!

U programu Radio Ogulina, u četvrtak 16.travnja, s početkom u 17 sati bit će predstavljena Udruga Oda prijateljstvu. Tom prigodom izvući će se i redni brojevi nastupa izvođača na ovogodišnjem Tonkafestu. Na Festivalu će biti izvedeno 14 skladbi koje su odabrane nakon natječaja za ovogodišnji Tonkafest!

Treći festival duhovne glazbe - TONKAFEST 2009.

Nakon zatvaranja natječaja za treći festival duhovne glazbe Tonkafest 2009. godine Komisija za odabir skladbi odlučila se za 14 skladbi koje će se uživo izvesti 3. svibnja u Ogulinu. Njihov popis donosimo abecednim redom:

 1. Antonio Tkalec: Ljubav to si ti
 2. Ben Hur : Ne želim biti sam
 3. Damir Topić: Postoji li...
 4. Davor Terzić i Zbor mladih sv.Eufemije: Kako te prepoznati
 5. Laudantes: Pohvala Svevišnjem
 6. Marija Jaramazović: Utjeha
 7. Messengers: Čuje se s neba
 8. Moj Bend: Boja sobe (sve oko nas)
 9. Novo srce : Božji baštinik
 10. Riječ: Tvoja istina
 11. VIS Coronata: Ti stvorio si sve
 12. VIS Matheus: Snage nam daj
 13. VIS Novi svijet : Jutro mog života
 14. Zbor mladih Fra Antun Knežević : Veliča

U ponedjeljak 16. ožujka zatvoren je natječaj za ovogodišnji Tonkafest koji će se održati u nedjelju 3. svibnja 2009. godine po treći put. Organizacijski odbor je jako zadovoljan brojem pristiglih pjesama na natječaj jer je taj broj iz godine u godinu sve veći i pokazuje kako se topla priča pomaganja i prijateljstva, koju naš Festival priča, počela širiti u sve dijelove Hrvatske. Prijave su stigle iz svih hrvatskih regija, a nekoliko prijava ima i iz susjednih zemalja što posebno veseli. Sve pjesme pristigle na natječaj u sljedeća će dva tjedna preslušavati Komisija za odabir skladbe, a do 6. travnja bismo trebali znati koji će to izvođači nastupiti na Tonkafestu 2009.

Organizacijski odbor Tonkafesta 2009. odabrao je na svojoj sjednici logo ovogodišnjeg Tonkafesta koji će se održati u nedjelju 3. svibnja u Ogulinu! Festival će se po treći put održati u Ogulinu s ciljem pomaganja teško bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga kraja, ali i ostavljanje traga za našom dragom Antonijom Turković čiji prijatelji su i pokrenuli Udrugu i Festival. Natječaj za ovogodišnji Festival je još u tijeku te pozivamo sve da svoje pjesme pošalju do 16.ožujka. Postoje naznake da će i ove godine Festival imati međunarodni karakter! Rezultate natječaja kao i logo Festivala objavit ćemo 6.travnja

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU

OGULIN

 

 

Treći festival duhovne glazbe Tonkafest održat će se u nedjelju 3. svibnja 2009. godine u Ogulinu u organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu. Riječ je o Festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera jer prihod od ulaznica odlazi za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskoga kraja.

 

U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje:

 

 

NATJEČAJ

za Tonkafest 2009.

 

 

Natječaj je otvorendo 16.3.2009. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uzimati u obzir.

 

Uvjeti natječaja su sljedeći:

 • skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter

 • skladbe trebaju biti nove, neobjavljivane, niti javno izvođene

 • skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute

 • uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

 

Prijava za natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati sljedeće:

 

 • oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali

glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji

 • pjesma može biti poslana i u MP3 formatu, s minimalnom rezolucijom od

192 kbps

- tekst pjesme u Word formatu

- kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon,

mobitel, e-mail, web i sl.) na CD-u

 

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.

 

Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene Pravilnikom Tonkafesta.

 

Rezultati natječaja bit će objavljeni 6. travnja 2009. u medijima i na web stranici Udruge.

 

 

Radovi se mogu slati na adresu:

 

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU

BERNARDINA FRANKOPANA 13

47 300 OGULIN

«Za Tonkafest 2009

 

Sve dodatne informacije ili vijesti možete saznati na www.odaprijateljstvu.net u rubrici posvećenoj Festivalu. Na istoj stranici možete neći i Pravilnik Festivala kao i kontakt brojeve.

 

 

 

Organizacijski odbor

Tonkafesta 2009.

 

 

Izvršni ravnatelj Festivala

Hrvoje Magdić, prof.

Organizacijski odbor Tonkafesta 2009. raspisao je natječaj za treći festival duhovne glazbe Tonkafest 2009. koji će se održati u nedjelju 3. svibnja 2009. godine u Ogulinu. Nakon dva vrlo lijepa i uspješna festivala, kao i mnogih koncerata duhovne glazbe tijekom godine, možemo reći da se Ogulin pretvara u centar duhovne glazbe, a ono što posebno privlači izvođače popularne duhovne glazbe u Ogulin je humanitarna poruka koja stoji u temelju Udruge Oda prijateljstvu koja svojim mnogim akcijama skuplja sredstva za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskoga kraja. Upravo kombinacija duhovne pjesme i pomaganja je nešto što ovaj festival čini izuzetnim. Prošlogodišnji pobjednici su Ben Hur (po mišljenju žirija) i Marija Jaramazović (po mišljenju publike). Cjeloviti tekst natječaja možete pogledati u rubrici Festivala, a ovdje napominjemo da je natječaj otvoren do 16. ožujka 2009. godine, a rezultati će biti objavljeni u medijima 6. travnja 2009. godine. Veselimo se trećem Festivalu koji je nastao kao sjećanje na prerano preminulu Antoniju Turković čiji prijatelji su i pokrenuli Udrugu Oda prijateljstvu!