Poštovani posjetitelji,

pjesme izvedene na ovom festivalu duhovne glazbe možete preslušati ovdje ispod, klikom na uobičajene znak strjelice.

{music}/media/jukebox{/music}

DVD i CD drugog Tonkafesta, koje smo s veseljem očekivali, možete nabaviti po povoljnim cijenama. DVD možete kupiti po cijeni od 80 kuna kod Foto Mire, a možete vidjeti cijeli program Tonkafesta sa svim pjesmama, razgovorima s predstavnicima izvođača kao i dodjelu nagrada. CD po cijeni od 30 kuna možete nabaviti u Udruzi. Napominjemo da sav prihod od prodaje CD-a odlazi za humanitarne svrhe Udruge. Drugi Tonkafest korak je naprijed u odnosu na prvi Festival što se može vidjeti i po DVD-u i CD-u s ovogodišnjeg Festivala.

Ogulin je u subotu i nedjelju bio središte duhovne glazbe. Iz svih dijelova naše domovine došli su izvođači podržati Festival koji priča dvije prekrasne priče. Prva je priča o prijateljstvu s Antonijom Turković nakon čije prerane smrti njeni prijatelji pokreću festival duhovne glazbe njoj u čast. Druga priča je priča pomaganja. Tonkafest je festival humanitarnog karaktera i sav prihod od ulaznica ( 10 000 kuna ) odlazi za kupnju invalidskih kolica za Denisa Rendulića (13). Na ovaj će iznos Općina Josipdol dodati potrebna sredstva tako da će se kolica moći kupiti! I ove godine se pokazala odlična organizacija, osmišljenost svakog detalja, prilika da gosti upoznaju Ogulin i velika gostoljubivost, dobar razglas (pjeva se uživo), odlično vođen program (Sanja Drenšek), prekrasna scena (Alenka Goldner Sučić), lijepo čitani stihovi Antonije Turković (Katarina Mišić).

Foto Miro

Gradina

Energoatest d.o.o.

Ured ovlaštenog arhitekta Kristina špigl

Elektroničar d.o.o. Zagreb

Sigmatel d.o.o

B.i B. Commerce – promet i ugostiteljstvo d.o. Ogulin

Obrt za javni prijevoz stvari i osoba Tony trans

Saloma d.o.o. za trgovinu Ogulin

Ugostiteljsko-trgovački obrt Gol (vl.M.Marković) Josipdol

Lovačka udruga Jelen Mala kapela

Lovačko društvo Vepar Ogulin

Željeznički kolodvor Gornje Dubrave

Frizerski obrt Tina vlasnice Višnje Božičević

DIP Commerce d.d. Ogulin

Mirjana Paušić Vučinić

Vezica d.o.o.

Graciani ugostiteljski obrt Gračanin Marin

Osnovna škola Josipdol

Gavranović

Turistička zajednica Grada Ogulina

prilog djelatnika R.G.PAK d.o.o.

Vejama d.o.o.

Drugi festival duhovne glazbe Tonkafest 2008. održat će se u nedjelju, 4. svibnja, u Hotelu Josipdol s početkom u 19.30 sati. Organizator ovog značajnog događaja je Udruga Oda prijateljstvu, a suorganizator Pučko otvoreno učilište. Glavni pokrovitelj je Grad Ogulin, a supokrovitelj Karlovačka županija. Medijski pokrovitelj je Radio Ogulin, a događaj medijski prate i Radio Mrežnica, Og list, Radio 047, Duhovna scena, Og info i drugi. Karte za drugi Tonkafest po cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti od petka 25. travnja u Upravi Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu ili u Hotelu Josipdol. Sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć u kupnji kolica dječaka Denisa Rendulića (13) iz Josipdola. Podržite ovaj lijepi događaj i pomozimo svi Denisu prikupiti što više sredstava.

U programu Radio Ogulina, medijskog pokrovitelja Festivala, u četvrtak su izvršni ravnatelj Hrvoje Magdić i tajnica Vedrana Sabljak izvukli redne brojeve pod kojim će nastupati izvođači na ovogodišnjem Tonkafestu koji će se održati 4. svibnja u Hotelu «Josipdol». Pjesme će se izvoditi sljedećim redoslijedom:

 1. Antonio Tkalec i Ivo šeparović: Na Tvom dlanu
 2. Davor Terzić i kvartet Stepinac: Živo vrelo
 3. Nikolina Lazar: Slava Tebi
 4. Marija Jaramazović: Žena iz Magdale
 5. Ben Hur: Hvala ti
 6. Laudantes: Kraljevstvo srca mog
 7. Kristina škojo: Znam da si tu...
 8. Damir Topić: Prijatelju moj
 9. Novo srce: Mogu sve
 10. Vis Riječ: Bog
 11. Karmel: A onda...
 12. Marijana Matijević i Zoran Hornjak: Vjera, ufanje i ljubav

U četvrtak u 18 sati održat će se izvlačenje rednih brojeva nastupanja izvođača na Tonkafestu 2008. godine i to prvi puta u programu Radio Ogulina, medijskog pokrovitelja Festivala. Na Tonkafestu će nastupiti 12 izvođača iz raznih krajeva Hrvatske, a u posebnoj emisiji na Radio Ogulinu (96,6) izvršni ravnatelj Hrvoje Magdić i tajnica Festivala Vedrana Sabljak odredit će redoslijed njihova nastupanja. Budite s nama u četvrtak! Tonkafest 2008. je sve bliže!

Na konferenciji za novinare koja se 7. travnja održala u gradskoj vijećnici Grada Ogulina izvršni ravnatelj Festivala Hrvoje Magdić objavio je rezultate natječaja za Tonkafest 2008. Od 25 pristiglih skladbi posebna komisija na čelu sa Sanijem Francetićem odabrala je 12 skladbi:

 1. Antonio Tkalec i Ivo šeparović: Na Tvom dlanu

 2. Ben Hur: Hvala ti

 3. Damir Topić: Prijatelju moj

 4. Davor Terzić i kvartet Stepinac: Živo vrelo

 5. Karmel: A onda...

 6. Kristina škojo: Znam da si tu...

 7. Laudantes: Kraljevstvo srca mog

 8. Marija Jaramazović: Žena iz Magdale

 9. Marijana Matijević i Zoran Hornjak: Vjera, ufanje i ljubav

 10. Nikolina Lazar: Slava Tebi

 11. Novo srce: Mogu sve

 12. Vis Riječ: Bog

Organizator Festivala je Udruga Oda prijateljstvu, suorganizator Pučko otvoreno učilište, a glavni pokrovitelji Grad Ogulin i Karlovačka županija. Festival će se održati u nedjelju 4. svibnja 2008. godine.

U ponedjeljak 7. travnja u 16 sati održat će se u vijećnici Grada Ogulina konferencija za novinare povodom drugog festivala duhovne glazbe – Tonkafest 2008. Na konferenciji će izvršni ravnatelj festivala Hrvoje Magdić objaviti rezultate natječaja za ovogodišnji festival i sve bitne informacije vezane uz najveći projekt Udruge. Pozivamo sve novinare, ali i zainteresirane članove Udruge da dođu na konferenciju koja će označiti završnih mjesec dana priprema za Festival za koji pripreme traju već mjesecima. Konferencija se održava na drugu godišnjicu smrti Antonije Turković kojoj je Festival I posvećen te ćemo tako simbolično ukazati na središnji cilj Festivala.

Organizacijski odbor Tonkafesta 2008. godine održao je nakon završetka natječaja sastanak na kojem je utvrđen broj pristiglih skladbi, potvrđeni su članovi Stručnog povjerenstva za odabir skladbi koje će se izvesti na ovogodišnjem Festivalu, dogovorena su organizacijska zaduženja te je prihvaćen prijedlog izvršnog ravnatelja Hrvoja Magdića da se ove godine dodijele, uz tri nagrade publike i tri nagrade žirija, još dvije nagrade: nagrada samih izvođača (koji će između sebe odabrati skladbu koju smatraju najboljom) te nagrada za najbolji tekst. Odabrana je i komisija za odabir najboljeg teksta koja će početi s radom odmah po objavi rezultata natječaja. Iskazano je zadovoljstvo brojem pristiglih skladbi te još jednom iskazan poziv svima koji se žele uključiti u organizaciju ovogodišnjeg Festivala da se jave!

U četvrtak 20. ožujka 2008. godine zatvoren je natječaj za ovogodišnji, drugi po redu, Tonkafest. Organizacijski odbor je jako zadovoljan brojem pristiglih skladbi na natječaj te je imenovao komisiju za odabir skladbi koja će u sljedećim danima marljivo raditi. Koji će izvođači nastupiti na ovogodišnjem Tonkafestu, koji se održava u čast Antonije Turković i kojim se prikupljaju sredstva za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskoga kraja, bit će poznato na konferenciji za novinare u ponedjeljak 7. travnja 2008. godine. Zahvaljujemo se Bogu što nam je i ove godine omogućio veliki interes izvođača duhovne glazbe za Festival! Riječ je o najmlađem festivalu u Hrvatskoj koji tek «počinje hodati» i ovo su mu prvi koraci...

Dragi članovi Udruge i dragi prijatelji! Tonkafest 2008. nam je sve bliže, a poslova sve više i više... Ovim putem Vas pozivamo da nam pomognete organizirati ovaj događaj koji ulazi polako u tradiciju i čini jednu od najljepših manifestacija u Ogulinu! Svi koji žele pomoći neka nam se jave (traženje sponzora, hostese, briga za izvođače, uređenje scene, smještaj gostiju i slično). Oni koji su prošle godine sudjelovali u ovom projektu svjedoci su ispunjenja koje im je organizacijski dio donio i zadovoljstva nakon odlično obavljenog posla! Veselimo se Tonkafestu 2008. godine!

Studeni je donio nekoliko važnih odluka i poteza vezanih uz festival duhovne glazbe Tonkafest 2008. Sastavljen je Pravilnik Festivala, raspisan natječaj za Tonkafest 2008. koji je objavljen na stranicama duhovne glazbe i poslan većini hrvatskih izvođača duhovne glazbe. I Pravinik i tekst natječaja možete pronaći u posebnoj rubrici na ovim stranicama (Tonkafest 2008.). Imenovan je i Organizacijski odbor Tonkafesta 2008. koji je po Pravilniku glavni organizator Festivala i koji broji devet članova.

 

Festival duhovne glazbe «Tonkafest» održat će se 11. svibnja 2008. u Ogulinu u organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu. Riječ je o Festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera jer sav prihod od prodanih ulaznica odlazi za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskog kraja.


U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje :

 

NATJEčAJ

za Tonkafest 2008.

Natječaj je otvoren do četvrtka 20. ožujka 2008. Radovi prispjeli nakon tog termina neće se uzeti u obzir.


Uvjeti natječaja su sljedeći:

- skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter;

- skladbe trebaju biti nove, neobjavljivane, niti javno izvođene;

- skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute;

- uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

 

Prijava na natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati sljedeće:

 

- Oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno- produkcijski treba

biti što sličnija izvedbenoj verziji. Pjesma može biti poslana i

u MP3 formatu, s minimalnom rezolucijom od 192 kbps

- Tekst pjesme u Word formatu;

- Kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa,

telefon, mobitel, e-pošta, web i sl.) na CD-u;


Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.


Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene Pravilnikom Tonkafesta.


Rezultati natječaja bit će objavljeniu ponedjeljak 7. travnja 2008. na konferenciji za novinare.


Radovi se mogu slati na adresu:

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU

BERNARDINA FRANKOPANA 13

47 300 OGULIN

«Za Tonkafest 2008.»

 

Sve dodatne informacije ili vijesti možete saznati na www.odaprijateljstvu.net u rubrici posvećenoj festivalu duhovne glazbe Tonkafest. Na istoj stranici možete pronaći i Pravilnik Festivala sa svim bitnim detaljima kao i kontakt brojeve za dodatne informacije.Organizacijski odbor

« Tonkafesta 2008.»Vidimo se u Ogulinu!