Večeras (22.02.2019.) se u Gradskoj knjižnici i čitaonici održala izborna Skupština udruge na kojoj su jednoglasno prihvaćeni izvještaji predsjednika Hrvoja Magdića i blagajnice Vedrane Sabljak o radu u proteklom mandatnom razdoblju.
Predsjednik Hrvoje Magdić naglasio je kako je udruga u protekle četiri godine donirala 223.297 kuna ili ukupno u 12 godina postojanja 830.837 kuna. Pomoglo smo ukupno 83 obitelji. U protekle četiri godine organizirala su se 22 humanitarna projekta ili aktivnosti, a ukupno u 12 godina 79 projekata ili aktivnosti. Udruga je među najaktivnijim i najuspješnijim u gradu Ogulinu za što je i dobila javno priznanje Grada Ogulina 2017. godine.
Predsjednik Magdić najavio je i mnoge nove akcije i planove - 13.Tonkafest, 3. Jagor, akcija "Sto godina znanja za godinu humanosti" u suradnji s Gimnazijom, izlet za članove, koncert djevojačkog zbora Mozartine ( u suradnji s POU), predstava Neva Nevičica (u izvedbi Ex Vota) i drugo.
Na novi četverogodišnji mandat izabrani su isti članovi kao u prethodnom mandatu. Za predsjednik je izabran Hrvoje Magdić, zamjenici su mu Sani Francetić, Branko Rumenović i Branka Turković, tajnica je Manuela Mihaljević Sabljak, blagajnica Vedrana Sabljak, a članovi Anton Petrušić, Zlatko Turković, Slavica Perković i Anita Pavlić.


Zahvaljujemo svim članovima udruge na podršci i suradnji te ih pozivamo da nam se jave sa svojim idejama i prijedlozima u budućem radu!

Idućeg petka, 9. veljače 2018. godine, održat će se redovita godišnja Skupština Udruge u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin. Početak Skupštine je u 18 sati, a središnje točke su izvještaj o radu Udruge u 2017. godini te plan rada za 2018. godinu! Pozivamo sve članove Udruge da se odazovu pozivu!

U petak, 17. veljače 2017. godine, održana je redovita godišnja Skupština Udruge Oda prijateljstvu. Podršku radu Udruge, osim članova Udruge, iskazali su dogradonačelnik Tone Radočaj i župnik don Robert Zubović. Predsjednik Udruge, profesor Hrvoje Magdić, u svome je izvještaju o radu iskazao zadovoljstvo učinjenim u prošloj godini te nabrojio najvažnije realizirane projekte – deseti, jubilarni, festival duhovne glazbe Tonkafest, božićni koncert Ansambla Lado, koncert Djeca djeci, snimanje CD-a s najljepšim pjesmama Tonkafesta, koncert ogulinskih glazbenika, predstavljanje zbirke pjesama Vesne Petrić Terzić i ostalo.

Članovi Predsjedništva Udruge u prošloj su godini imali čast susresti se i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i novim gospićkim biskupom Zdenkom Križićem koji su podržali zalaganje Udruge u pomaganju potrebitima. Udruga je u 2016. godini prikupila i donirala 65.425 kuna obiteljima s bolesnom djecom ili mladima na ogulinskom području te desetogodišnji rad zaključila s više od 700.000 doniranih kuna.

Izvještaj o radu prihvaćen je jednoglasno kao i plan rada za 2017. godinu u kojoj će Udruga, osim već tradicionalnih projekta poput Tonkafesta, pokušati ostvariti i neke nove projekte ili ideje poput dječjeg festivala ili donatorske večere.

 

Izvještaj o aktivnostima Udruge u prošloj godini

Siječanj
- 30.1. predstavljena zbirka pjesama Dodirnuta svjetlošću Vesne Petrić Terzić u  Rovinju – suradnja s Maticom hrvatskom u Ogulinu

Veljača
- 12.2. Skupština Udruge
5.2. predstavljena zbirka pjesama Dodirnuta svjetlošću Vesne Petrić Terzić u Koprivnici

Svibanj
- 1.5. deseti Tonkafest – uz pokoviteljstvo Grada Ogulina, a u suorganizaciji s Pučkim učilištem i Zampom
Festival je bio pozivnog tipa, a pozvali smo sve pobjednike Festivala i još neke nagrađene ili dobro prihvaćene izvođače birala se najljepšu pjesmu svih deset Festivala i to je i prema mišljenju publike i prema mišljenju žirija i Organizacijskog odbora pjesma Marije Kovač – Žena iz Magdale
- 20.5. predstavljena zbirka pjesama Dodirnuta svjetlošću Vesne Petrić Terzić u Ogulinu

Rujan
- 10.9.  članovi Predsjedništva na primanju kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović povodom deset godina rada

Studeni
- 18.11. koncert ogulinskih glazbenika za Emmu – Udruga se uključila kao suorganizator
- 19.11. članovi Predsjedništva u Starom Petrovu Selu na predstavljanju CD-a VA Lira
- 26.11. Djeca djeci – treći put – iznimno uspješan koncert – KUD-ovi Tounjčica, Sveti Juraj i Klek, osnovne škole iz Ogulina, dječji vrtići iz Ogulina i Josipdola, Glazbena škola iz Ogulina, Udruga Radost i Ogulinske mažoretkinje
- završeno snimanje CD-a s najljepših 18 pjesama svih dosadašnjih Tonkafesta - iznimno sretni i ponosni na projekt koji je kruna deset godina rada – nosi naziv Kako te prepoznati po pjesmi Antonije Turković

Prosinac
- 11.12. božićni koncert Ansambla narodnih pjesama i plesova LADO povodom deset godina rada Udruga

Financijski osvrt: 
- ukupno smo donirali u 2016. godini: 65.425 kn
- ukupno donirano u deset godina – 705.521,41 kuna

 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin održana je 12. veljače 2016. godine redovita izvještajna Skupština Udruge na kojoj je predsjednik Udruge Hrvoje Magdić podnio izvještaj o radu u 2015. godini koji je potom jednoglasno usvojen. Predsjednik Magdić posebno je pozdravio sve prisutne članove Udruge i zahvalio im na podršci tijekom cijele godine, a posebni pozdrav upućen je gradonačelniku Juri Turkoviću i župniku Robertu Zuboviću, koji su i članovi Udruge. Na kraju Skupštine najavljeni su projekti za 2016. godinu čija će realizacija ovisiti o financijskim sredstvima – deseti Tonkafest, snimanje cd-a s najljepšim pjesmama Tonkafesta, Djeca djeci, koncert ansambla Lado, odbojkaški turnir i predstavljanje zbirke pjesama Vesne Petrić Terzić Dodirnuta svjetlošću. Iskazano je zadovoljstvo radom i rezultatima u protekloj godini od kojih iz izvještaja predsjednika Udruge treba izdvojiti sljedeće:
- usklađivanje Statuta s novim Zakonom o udrugama
- Svetosavska akademija u suradnji s SKD Prosvjetom
- Okrugli stol na temu Uključenost djece s teškoćama u razvoju i osoba s  invaliditetom  u zajednicu – gošća: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak
- deveti Tonkafest –pobjednici Vedran Vegar i dječji zbor Kralj Zvonimir (nagrada publike i nagrada izvođača) i Vokalni ansambl Lira (nagrada žirija
- Priča obitelji Sabljak - Put Svetom Jakovu - 800 km pješice - Camino de Santiago - predavanje u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ogulin
- humanitarni koncert za Marka i Marina -  nastupili članovi vokalne skupine KUD-a Klek, KUD Izvor iz Generalskog Stola, KUD Tounjčica, SKD Prosvjeta, KUD Sv. Ana – Vučjak iz Karlovca i tamburaši Partyano
- božićni humanitarni turnir u odbojci 

U petak 30. siječnja 2015. godine u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin održana je Izborna Skupština Udruge. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Hrvoja Magdića odabrano je Radno Predsjedništvo, Verifikacijska komisija te zapisničarka i ovjerovitelji zapisnika te je Verifikacijska komisija utvrdila kako je na Skupštini prisutan dovoljan broj članova da bi odluke bile pravovaljane.

Predsjednik Hrvoje Magdić dao je iscpno izvješće o radu Udruge u protekloj godini, ali i u četiri godine mandata Predsjedništva kojem je na čelu. Izvješće je jednoglasno usvojeno. Izvješće blagajnice Vedrane Sabljak o financijskom poslovanju Udruge u posljednoj godini i u četiri godine mandata također je jednoglasno prihvaćeno.

Nakon što su dosadašnji članovi Predsjedništva razriješeni pristupilo se izboru novog Predsjedništva. Za predsjednika je ponovno izabran Hrvoje Magdić koji je i u osam dosadašnjih godina obavljao ovu funkciju. Za dopredsjednike izabrani su Branka Turković, Sani Francetić i Branko Rumenović. Tajnica Udruge i dalje je Manuela Mihaljević Sabljak, a blagajnica Vedrana Sabljak. Za ostale članove Predsjedništva izabrani su Zlatko Turković, Anita Pavlić, Slavica Perković i Anton Petrušić.

Predsjednik Magdić zahvalio je prisutnim članovima na izboru i povjerenju i najavio iduće aktivnosti – pomoć u organiziranju Svetosavske akademije, humanitarna zumba, tamburaški koncert, deveti Tonkafest i treći projekt Djeca djeci. Zahvalio je i dosadašnjim članovima Predsjedništva Sanji Marković, Gordani Peraković Turković i Jasmini Stipetić, svim patronažnim sestrama koje pomažu Udruzi u dolasku do podataka o djeci, predstavnicima udruga i institucija grada Ogulina, Gradu Ogulinu i gradonačelniku Juri Turkoviću te svim članovima Udruge koji pomažu i podupiru akcije Udruge. Mnogo je planova ispred članova Udruge koja nastavlja djelovati na dobrobit onih kojima je njihova pomoć potrebna.

Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili i izmjene i dopune Statuta koje su učinjene zbog novog Zakona o udrugama. U skladu s novim Zakonom Skupština je izabrala Sanija Francetića za likvidatora na mandat od četiri godine. Na kraju Skupštine članovi su ostali u ugodnom druženju i razgovoru te osvrtu na učinjeno u proteklom mandatu na koji su ponosni! 

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU

B.FRANKOPANA 13

47 300 OGULIN

 

Ogulin, 19.1.2015.                                            

                                                                                               ČLANOVIMA UDRUGE

 

Predmet: Izborna Skupština Udruge

 

 

Poštovani članovi Udruge Oda prijateljstvu, dragi prijatelji Udruge,

u skladu s člankom 17 Statuta Udruge sazivam Izbornu

 

Skupštinu Udruge

 

koja će se održati u petak 30. siječnja 2015. godine s početkom u 18.00 sati u velikojdvorani Gradske knjižnice i čitaonice u Ogulinu.

 

Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:

 

1.    Uvodni pozdrav

2.    Izbor radnih tijela Skupštine

a)    Radnog Predsjedništva

b)    Verifikacijske komisije

c)    Zapisničara i ovjerovitelje zapisnika

3.    Izvještaj Verifikacijske komisije

4.    Izvještaj Predsjednika Udruge o radu u četverogodišnjem

mandatu Predsjedništva

5.    Izvještaj blagajnice o financijskom poslovanju

6.    Rasprava i usvajanje izvještaja

7.    Razrješenje članova Predsjedništva Udruge

8.    Izbor članova Predsjedništva Udruge

9.    Najave budućih aktivnosti Udruge

10.Izmjene i dopune Statuta Udruge

11.Razno

 

Uz poziv na Skupštinu šaljemo Vam i uplatnicu pomoću koje možete uplatiti godišnju članarinu (koja iznosi 50 kuna, ili više, u skladu s mogućnostima), a  na Skupštini pravo odlučivanja imaju oni koji su svoju obavezu ispunili od prošle godišnje Skupštine u veljači do ove Skupštine.

 

Budući da, prema novom Zakonu o udrugama, u popisu članova moramo imati ažurirane podatke o imenima i prezimenima, adresi i oib članova molimo Vas da nam te podatke dostavite na Skupštini ili čim prije javite na broj mobitela 098 368 179 ili na mail adresu - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Unaprijed se zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju!

 

Veselimo se susretu s Vama na Skupštini Udruge!

 

S poštovanjem,

Predsjednik Udruge Oda prijateljstvu

                                                                             Hrvoje  Magdić, prof. 

Izvještaj predsjednika Hrvoja Magdića o aktivnostima Udruge u prošloj godini

Udruga Oda prijateljstvu uspješno je privela kraju i sedmu godinu djelovanja. U prosincu 2006. godine započela se Ogulinom širiti mreža prijateljstva potaknuta dragom nam prijateljicom Antonijom Turković.

Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu kao glavni zadatak uzela si je pomaganje teško bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga kraja, prvenstveno financijski, ali ne samo tako nego i duhovno podrškom i savjetima. Iako je i ova recesijska godina bila dosta teška za prikupljanje financijskih sredstava, svojim upornim volonterskim radom, s mnogo ljubavi, vremena, truda i ideja, uspjeli smo i ovu godinu obilježiti sjajnim akcijama.

Godina iza nas bila je iznimno teška i u organizacijskom smislu nailazili smo na više problema nego ranijih godina. Važno obilježje naše Udruge je i transparentno djelovanje. Nastojimo zaštititi privatnost obitelji ukoliko one to zatraže, ali istovremeno stalno objavljujemo na internetu ukupnu svotu prikupljenih sredstava te čuvamo uplatnice o primljenim sredstvima kao i liječničku dokumentaciju. Prijavljujemo svoje akcije Zampu i nadležnim uredima u Gradu i Županiji. U svoj rad uključujemo i liječnice i sestre dječjeg odjela, patronažne sestre kao i mnoge udruge i organizacije našeg Grada. Povezujemo mnoge u mrežu ljubavi, prijateljstva i pomaganja.

I u 2013. godini ostvarili smo cijeli niz lijepih akcija, projekata i inicijativa koje ću sada ukratko predstaviti:

Siječanj
- uručene donacije dvjema obiteljima dobivene u emisiji Pjevaj moju pjesmu

Ožujak
- koncert ogulinskih bendova Speen, Alf, Harmony – Gate 11
- tamburaški koncert Begina i tamburaša KUD-a Sveti Juraj Zagorje – Restoran Ive
- hodočašće članova Udruge „Putovima svetog Franje Asiškog“  - Assissi, Rim

Svibanj 
- sedmi Tonkafest – uz pokoviteljstvo Grada Ogulina, a u suorganizaciji s Pučkim učilištem i Zampom – pobjednici: Glas ljubavi iz Ogulina (gost Davor Terzić)

Rujan
- Europski tjedan kretanja – odbojkaški turnir u suradnji s Odbojkaškim klubom Ogulin
- hodočašće članova Udruge u Međugorje

Studeni
- veliki koncert „Djeca djeci – u društvu s Hlapićem“ - na koncertu su sudjelovali: Dječji vrtić Josipdol, Dječji vrtić "Bistrac" Ogulin, Klinci Ogulinci, Ogulinske mažuretkinje, Plesna skupina Tanje Metikoš, KUD Klek - "Pilići", Dječja skupina KUD-a Tounjčica, Dječja skupina KUD-a Sv. Juraj iz O. Zagorja, Srednja dječja skupina KUD-a Klek, Udruga Radost, Rukometni klub Ogulin, Osnovna škola Josipdol, Osnovna škola "Ivana Brlić-Mažuranić i Prva osnovna škola.

Prosinac
- raspisan natječaj za Tonkafest 2014.


Financijski gledano
- ukupno smo donirali: 57.373  kn
- organizirali smo 5 lijepih projekta ili aktivnosti, 2 hodočašća 
- pomoglo se  16 obitelji financijski
- pomagali smo obitelji u Ogulinu, Plaškom, Tounju, Oštarijama, Hreljinu, Carevom Polju, Modruškim Sabljacima
- najmanja svota darovana nekoj obitelji: 1 000 kuna
- najveća svota darovana nekoj obitelji: 9 180 kuna
- najmlađe dijete kojem smo pomogli ima 1 godinu
- najstarija osoba kojoj smo pomogli ima  36 godina
- uplate od kaznenih postupaka : 7.000
- uplata od grada : 28.000 (18.000 + 10.000)
- uplate razno (donacije, članarine, sponzori) : 13.950
- uplate od organiziranih akcija : 36.779
- uplate od članarine: 5.293
- rashodi donacije : 57.373
- rashodi organizacije : 33.944

- ukupno prihodi : 89.541

- ukupno rashodi : 92.007

- stanje računa na kraju godine : 8.276

Ono što nam nedostaje je nemogućnost stalnog pomaganja obiteljima. Naime, zbog prevelikog broja obitelji kojima je pomoć potrebna, prođe mnogo vremena između pojedinih pomaganja istoj obitelji, ali Udruga je tu nemoćna. 

Zahvaljujemo se Bogu što nas je pratio svojim blagoslovom u prošloj godini i okrenuo svaki put sve na dobro i kad smo imali velikih poteškoća u organizaciji.

Posebnu zahvalu upućujemo Gradu Ogulinu koji nas od početka podržava i čelnim ljudima grada koji su u Udruzi prepoznali nešto pozitivno i lijepo!

Zahvaljujem se i našim patronažnim sestrama koje su nam davale korisne informacije o bolesnoj djeci i s nama odlazile u obitelji.

Zahvaljujem se i članovima Predsjedništva na trudu i zalaganju, slobodnom vremenu i što ovo ne shvaćaju kao nametnutu obavezu nego to rade zbog višeg cilja. Složili smo jednu dobru, pametnu, kvalitetnu ekipu koja zajednički prolazi sve trenutke u radu Udruge. Hvala Branki i Zlatku Turković, Manueli MIhaljević Sabljak, Vedrani Sabljak, Saniju Francetiću, Gordani Peraković Turković, Jasmini Stipetić, Branku Rumenoviću, Sanji Marković.

I na kraju, hvala svima Vama što nas pratite cijelu godinu i dajete svoj prilog te pokazujete veliku ljubav prema Bližnjima kojima je naša pomoć potrebna.

Neka se mreža prijateljstva i dobrih djela širi našim krajem, a svatko od Vas neka u Udruzi pomogne kako zna i na koji način smatra najboljim! 

Hrvoje Magdić, prof.
predsjednik Udruge Oda prijateljstvu

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU
B.FRANKOPANA 13
47 300 OGULIN

Ogulin, 23.1.2013.
                                                                                         ČLANOVIMA UDRUGE

Predmet: Skupština Udruge

Poštovani članovi Udruge Oda prijateljstvu, dragi prijatelji Udruge, u skladu s člankom 17 Statuta Udruge, sazivam redovitu godišnju Skupštinu Udruge koja će se održati u petak 8. veljače 2013. godine s početkom u 19.00 sati u župnoj dvorani župe sv.Križa u Ogulinu.
Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:
1.    Uvodni pozdrav
2.    Izvještaj Predsjednika Udruge o radu u 2012. godini
3.    Usvajanje izvještaja predsjednika Udruge
4.    Najave budućih aktivnosti Udruge
5.    Razno
U prilogu Vam dostavljamo uplatnicu i molimo sve koji nisu izvršili svoju obavezu plaćanja godišnje članarine (50,00 kuna ili više) da je do Skupštine izvrše radi sudjelovanja u radu Skupštine. Zahvaljujemo se unaprijed na financijskoj pomoći radu Udruge.
Ovim putem šaljemo Vam i prijedlog putovanja u Italiju krajem ožujka pa sve zainteresirane molimo da se jave do Skupštine ili nakon održavanja iste. Prijave su moguće i na mobitel: 098 615 923 (Hrvoje) ili 095 9040 696 (Manuela).
Budući da je Udruga u dosadašnjem radu prikupila i donirala oko 500.000 kuna, ovim putem zahvaljujemo se svima vama, dragi članovi Udruge, koji ste sudjelovali u organizaciji naših aktivnosti, financijski nas pomagali članarinama, uplatama na žiro-račun ili kupnjom ulaznica za događaje koje smo organizirali. Hvala Vam što ste ugradili dio sebe u ovaj veliki iznos na koji smo ponosni iako bismo više voljeli da je sve manje potreba za našom pomoći. Udruga će iznos od 500.000 prikupljenih i doniranih kuna obilježiti velikim koncertom ogulinskih bendova u diskoteci Re-mix u subotu 9. veljače 2013. godine na koji ste pozvani kao naši članovi. Neće se prodavati karte (jer je koncert zahvala svima koji su nas podržavali u radu) već će svi koji dođu imati mogućnost na ulazu ostaviti svoj dobrovoljni prilog ili igračku za djecu kojima ćemo pomagati u budućnosti.
Veselimo se susretu s vama na Skupštini Udruge!
S poštovanjem


Predsjednik Udruge Oda prijateljstvu
                                                                 Hrvoje  Magdić, prof.

Ogulin, 15. siječnja 2011. - Udruga Oda prijateljstvu osnovana je 28. prosinca 2006. godine s ciljem pomaganja teško oboljeloj djeci i mladima grada Ogulina i okolice. Udrugu su osnovali prijatelji i roditelji pokojne Antonije Turković koja nas je napustila u 20 - toj godini života nakon teške bolesti.
Ime Udruge simbolično je povezano s imenom Antonijine zbirke Oda životu. Svoju zbirku Antonija je posvetila prijateljima na čemu joj oni zahvaljuju Odom prijateljstvu. Nakon četiri godine uspješnog rada Udruga je ostvarila mnoge zapažene projekte i ideje o kojima je na Skupštini govorio predsjednik Udruge Hrvoje Magdić u svojem izvještaju.
Kao najveći projekt Udruge izdvojen je festival duhovne glazbe Tonkafest koji će se u svibnju održati po peti put u Ogulinu. Festival koji je spomen na Antoniju, ali i mjesto okupljanja najvećih imena duhovne glazbe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Pokrovitelj Festivala je Grad Ogulin, a u četiri godine postojanja Festival je postao jedno od kulturnih obilježja Grada, ali i cijele regije jer je jedini takav Festival u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiji.
Od ostalih projekata Udruge spomenuta je organizacija koncerta najpoznatije hrvatske klape Cambi, dva koncerta klape Nevera i jedan koncert klape Maretta, koncerti Luke Balvana i Davora Terzića za Dan života, koncerti Hladnog piva, Baruna, Ruswaja i Đentlmena, koncerti grupe Speen te ogulinskih bendova, dvije humanitarne aukcije slika, radionice i izložbe ukrasa i nakita za blagdane, tri lutkarske predstave u suradnji s Dječjim vrtićem Bistrac, humanitarni party u City baru, tiskanje proširenog izdanja zbirke Oda životu Antonije Turković, hodočašća za članove u Rim i Poljsku, izlet na Plitvice, sudjelovanje u programu Advent u Ogulinu i mnoge druge vrijedne akcije i inicijative. Udruga je vrijednim radom i organizacijom prikupila u četverogodišnjem mandatu Predsjedništva 304.201 kunu koje je donirala u 30 obitelji s područja Ogulina, Hreljina, Zagorja, Josipdola, Plaškog i Saborskog. Najmlađa osoba kojoj je donirana pomoć ima 2 godine, a najstarija 35 godina. Najčešće bolesti su cerebralna paraliza, leukemija i šećerna bolest. Na kraju izvještaja predsjednik Udruge Hrvoje Magdić zahvalio je na suradnji svim članovima, Gradu Ogulinu, Pučkom otvorenom učilištu, Športskoj zajednici, Dječjem vrtiću, Društvu naša djeca, Općinskom državnom odvjetništvu, križarima iz Ogulina i Josipdola i mnogim drugima koji su s Udrugom surađivali poput patronažnih sestara ili predstavnika medija koji prate rad Udruge od početaka. Blagajnica je dala financijski izvještaj, a potom su oba izvještaja jednoglasno usvojena.
Za predsjednika Udruge ponovno je izabran Hrvoje Magdić, za zamjenike Branka Turković, Sani Francetić i Sanja Drenšek, za tajnicu Manuela Mihaljević Sabljak, za blagajnicu Vedrana Sabljak, a za članove Zlatko Turković, Jasmina Stipetić, Gordana Peraković Turković i Branko Rumenović.
Pohvale u radu Udruzi izrekao je gradonačelnik Grada Ogulina Nikola Magdić rekavši da je ponosan što Grad ima Udrugu koja ovako predano radi na pomaganju onima kojima je pomoć potrebna. Izneseni su i planovi za iduću godinu (tamburaški koncert, koncert protiv nasilja, koncert ženskih klapa, peti Tonkafest, hodošašće u Lurd i drugo) koji pokazuju da možemo očekivati i u idućem mandatu dobre rezultate ove Udruge. 

Poštovani članovi Udruge Oda prijateljstvu, dragi prijatelji Udruge, u skladu s člankom 17 Statuta Udruge, sazivam Izbornu godišnju Skupštinu Udruge koja će se održati u subotu 15. siječnja 2011. godine s početkom u 19.30 sati u župnoj dvorani župe sv.Križa u Ogulinu.

Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:
1. Uvodni pozdrav
2. Izbor radnih tijela Skupštine
a) Radnog Predsjedništva
b) Verifikacijske komisije
c) Zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
3. Izvještaj Verifikacijske komisije
4. Izvještaj Predsjednika Udruge o radu u četverogodišnjem mandatu Predsjedništva
5. Izvještaj blagajnice o financijskom poslovanju
6. Rasprava i usvajanje izvještaja
7. Izbor članova Predsjedništva Udruge
8. Najave budućih aktivnosti Udruge
9. Razno

Uz poziv na Sakupštinu šaljemo Vam i redovitu godišnju uplatnicu pomoću koje možete uplatiti, u skladu s Vašim mogućnostima, sredstva za Udrugu pošto nema fiksne članarine. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem prilogu.
Veselimo se susretu s Vama na Skupštini Udruge!
S poštovanjem,

Predsjednik Udruge Oda prijateljstvu
Hrvoje Magdić, prof. 

Udruga Oda prijateljstvu na kraju treće uspješne godine rada održala je redovnu izvještajnu Skupštinu u župnoj dvorani u Ogulinu, u subotu 16. siječnja 2010. godine. Skupštinu je vodio predsjednik Udruge Hrvoje Magdić koji je i podnio izvještaj o radu u 2009. godini koji je potom jednoglasno usvojen od članova Udruge. Treća godina rada je ujedno i najuspješnija u dosadašnjem radu Udruge. Najavljeni su i projekti za 2010. godinu poput hodočašća u Poljsku u travnju, organizacije četvrtog Tonkafesta, organizacije koncerta Hladnog piva i humanitarnog koncerta za Dan života i slično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nastavku možete pročitati detaljan izvještaj predsjednika Udruge o radu:
Udruga Oda prijateljstvu obilježava svoju treću godinu. U prosincu 2006. godine započela se Ogulinom širiti mreža prijateljstva potaknuta dragom nam prijateljicom Antonijom Turković. Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu kao glavni zadatak uzela si je pomaganje teško bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga kraja, prvenstveno financijski, ali ne samo tako nego i duhovno podrškom i savjetima. Na kraju treće godine rada Udruge možemo biti izrazito zadovoljni i ponosni jer je bila najuspješnija od sve tri dosadašnje godine rada što je zanimljivo jer je obično prva godina kod humanitarnih udruga najuspješnija. Ostvarili smo nekoliko velikih projekata, sakupili dosta sredstava za one potrebite te ponudili svome gradu i župi čitav niz zanimljivih sadržaja koje smo organizirali radeći volonterski, skromno i predano, s puno ljubavi. Dok mnogi o pomaganju govore samo u prosincu i tada pokreću mnoge humanitarne akcije, mi pomažemo cijele godine i pokušavamo stalno upozoravati da su teško bolesni pokraj nas cijelu godinu i trebaju našu pomoć, ljubav i blizinu. Još jedno važno obilježje naše Udruge je i transparentno djelovanje. Nastojimo zaštititi privatnost obitelji ukoliko one to zatraže, ali istovremeno stalno objavljujemo na internetu ukupnu svotu prikupljenih sredstava te čuvamo uplatnice o primljenim sredstvima kao i liječničku dokumentaciju.

I u 2009. godini ostvarili smo cijeli niz lijepih akcija, projekata i inicijativa koje ću sada ukratko predstaviti:
Siječanj
– odlazak na duhovnu obnovu u Samobor (Tabor)
Veljača
– Dan života - koncert Luke Balvana u crkvi sv. Križa
Ožujak
– zaključen natječaj za Tonkafest
Travanj
– odabrane pjesme za Tonkafest 2009. godine, humanitarni party u City baru, izvučeni redni brojevi nastupa na Tonkafestu 2009.
Svibanj
– treći Tonkafest – uz pokoviteljstvo Grada Ogulina, a u suorganizaciji s Pučkim učilištem – pobjednici: Vis Matheus (Bizovac) i po mišljenju publike i po mišljenju žirija - oko 700 posjetitelja, proslava rođendana gospodina Hansa Sobeka – sakupljanje priloga za Udrugu
Rujan
– predstavnici Udruge boravili u Slavonskom Brodu na druženju s grupom Novo srce, izlet za članove Udruge na Plitvice
Listopad
– humanitarni koncert klape Cambi
Studeni
– humanitarni koncert grupe Speen
Prosinac
– raspisan natječaj za Tonkafest 2010., članovi Udruge Sani Francetić i Martina Turković izabrani u Savjet mladih Grada Ogulina, aktivno sudjelovanje u programu Advent u Ogulinu–štand, koncert VIS Matheus.
Tijekom godine predstavljali smo svoj rad i u programu brojnih radio postaja: Radio Ogulin, Katolički radio, Radio Mir Međugorje i drugi, kao i u novinama: Večernji list, Novi list, Og list, Og info i dr.
Godina 2009. najuspješnija je u dosadašnjem radu Udruge, a tome govore i statistički podaci: prikupili i donirali 63 442 kuna ili ukupno u tri godine oko 175 000 kuna, pomoglo se 7 obitelji financijski, pomagali smo obitelji u Ogulinu, Zagorju i Plaškom, najmanja svota darovana nekoj obitelji: 1 352 kune, najveća svota darovana nekoj obitelji: 17 450 kuna (nakon Tonkafesta).
Posebno smo sretni što smo uspjeli ostvariti dva iznimno velika projekta kojima smo Ogulin pretvorili u kulturni centar ove regije – koncert klape Cambi i naš Tonkafest koji je postao zaštitni znak Ogulina i Udruge, a ove godine smo imali i mnogo gostiju i iz susjednih država. Pokrenuli smo i nekoliko novih projekata posebno za mlade: humanitarni party i koncert grupe Speen što se pokazalo i više nego uspješno i s time ćemo nastaviti.Broj članova udruge i u ovoj se godini povećavao i sada iznosi 177 članova što Udrugu stavlja među brojnije u gradu.
Očekuju nas i nove akcije udruge – posebno se veselimo hodočašću u Poljsku u travnju za naše članove jer je riječ o posebno lijepom putovanju, a više od 50 mjesta je u tren popunjeno. Pokrenut ćemo i nove projekte koji su u osmišljavanju, a nadamo se i boljoj suradnji s drugim udrugama u našem gradu.
Zahvaljujemo se Bogu što nas je pratio svojim blagoslovom u prošloj godini i okrenuo svaki put sve na dobro i kad smo imali velikih poteškoća u organizaciji. Posebnu zahvalu upućujemo Gradu Ogulinu koji nas od početka podržava i čelnim ljudima grada koji su u Udruzi prepoznali nešto pozitivno i lijepo! Surađivali smo s brojnim udrugama i institucijama koje su nam pristupile nudeći pomoć: Pučko otvoreno učilište, Učenički dom Ogulin, Športska zajednica Grada Ogulina, križarska društva iz Ogulina i Josipdola i dr., a kojima zahvaljujemo!
Zahvaljujem se i našim patronažnim sestrama koje su nam davale korisne informacije o bolesnoj djeci i s nama odlazile u obitelji. Zahvaljujem se i svima koji su pomogli u zadnjim radionicama izrade božićnih nakita i ukrasa kao i prodavanja na štandu... Zahvaljujem se i župniku Tomislavu Rogiću na potpori u radu! Zahvaljujem se i predstavnicima medija što prate rad naše Udruge: Radio Ogulinu , Zvonku Ranogajcu, Darku Pribaniću, Og – infu itd. Zahvaljujem se i Josipu Anušiću koji profesionalno i vrijedno održava web stranicu koja je sada i izgledom prilagođena sve većem broju posjetitelja. Zahvaljujem se i članovima Predsjedništva na trudu i zalaganju, slobodnom vremenu i što ovo ne shvaćaju kao nametnutu obavezu nego to rade zbog višeg cilja. I na kraju, hvala svima Vama što nas pratite cijelu godinu i dajete svoj prilog te pokazujete veliku ljubav prema Bližnjima kojima je naša pomoć potrebna.
Neka se mreža prijateljstva i dobrih djela širi našim krajem, a svatko od Vas neka u Udruzi pomogne kako zna i na koji način smatra najboljim!

Hrvoje Magdić, prof.
predsjednik Udruge Oda prijateljstvu

 

Poštovani članovi Udruge Oda prijateljstvu, dragi prijatelji Udruge, u skladu s člankom 17 Statuta Udruge, sazivam redovnu godišnju Skupštinu Udruge koja će se održati u subotu 16. siječnja 2010. godine s početkom u 19.30 sati u župnoj dvorani župe sv. Križa u Ogulinu.

Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:
1. Uvodni pozdrav
2. Izvještaj Predsjednika Udruge o radu u 2009. godini
3. Usvajanje izvještaja predsjednika Udruge
4. Najave budućih aktivnosti Udruge
5. Razno

Molimo sve koji su se prijavili za hodočašće u Poljsku u travnju da na Skupštinu donesu kopiju potvrde o uplati prve rate (460 kuna) ne bi li na taj način potvrdili svoju prijavu.
Uz poziv na Skupštinu šaljemo Vam i redovitu godišnju uplatnicu pomoću koje možete uplatiti, u skladu s Vašim mogućnostima, sredstva za Udrugu pošto nema fiksne članarine. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem prilogu.
Veselimo se susretu s Vama na Skupštini Udruge!
S poštovanjem,

Predsjednik Udruge Oda prijateljstvu
Hrvoje Magdić, prof.

 

 

 

 

Redovita godišnja Skupština Udruge Oda prijateljstvu održana je u subotu 10. siječnja 2009. godine s početkom u 19 sati u župnoj dvorani župe sv.Križa u Ogulinu. Na dnevnom redu bilo je sedam točaka, a središnja točka svakako je izvještaj o radu Udruge u 2008. godini koji je podnio predsjednik Udruge Hrvoje Magdić. U izvještaju su istaknute mnoge aktivnosti, projekti i inicijative koje su članovi Udruge ostvarili u prošloj godini i dokazali da je riječ o jednoj od najaktivnijih udruga u Gradu Ogulinu. Cjelovit izvještaj koji je Skupština jednoglasno prihvatila možete pročitati na kraju članka. U nastavku Skupštine usvojena je odluka o novim članovima Predsjedništva. U novom Predsjedništvu tako će biti Manuela Mihaljević Sabljak (na mjestu tajnice) i Zlatko Turković (kao član). Zahvaljeno je dosadašnjim članovima Ivanki Bužonja i Ivanu Turkalju na doprinosu radu Predsjedništva. Blagajnica Vedrana Sabljak izvjestila je Udrugu da je broj članova prešao 160 te o iznosu koji su članovi u 2008. godini uplatili kao članarinu. Predsjednik Magdić govorio je i o budućim planovima Udruge – o trećem Tonkafestu koji će se održati 3. svibnja i za koji je potreban pomoć što većeg broja članova, o želji za većim uključivanjem članova svojim idejama, o želji da se obitelji s bolesnom djecom povežu preko Udruge i da im se omogući sadržaj tijekom godine kao i o mnogim drugim temama. Najavljeno je i tradicionalno putovanje za članove Udruge u ožujku kao i večer duhovne šansone za Dan obitelji. Skupština je završila ugodnim druženjem i razgovorom članova Udruge. Na kraju druge godine moramo biti zadovoljni i ponosni na učinjeno te reći veliko hvala svima koji su sudjelovali na bilo koji način u radu Udruge u 2008. godini!

Poštovani članovi Udruge Oda prijateljstvu, dragi prijatelji Udruge, u skladus člankom 17 Statuta Udruge, sazivam redovitu godišnju Skupštinu Udruge koja će se održati u subotu 10. siječnja 2009. godine s početkom u 19 sati u župnoj dvorani župe sv. Križa u Ogulinu.

Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:

1. Uvodni pozdrav
2. Izvještaj Predsjednika Udruge o radu u 2008. godini
3. Usvajanje izvještaja predsjednika Udruge
4. Izbor novih članova predsjedništva Udruge
5. Izvještaj blagajnice o broju članova Udruge i sredstvima prikupljenim od članarine
6. Najave budućih aktivnosti Udruge
7. Razno

Uz poziv na Skupštinu članovima šaljemo i redovitu godišnju uplatnicu pomoću koje mogu uplatiti, u skladu s mogućnostima, sredstva za Udrugu pošto nema fiksne članarine. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem prilogu.
Veselimo se susretu s Vama na Skupštini Udruge!

S poštovanjem, Predsjednik Udruge Oda prijateljstvu
Hrvoje Magdić, prof

Redovita Godišnja skupština Udruge održana je u subotu, 12. siječnja 2008., u župnoj dvorani u Ogulinu. Skupštinu je vodio predsjednik Udruge Hrvoje Magdić koji je pozdravio članove i uvažene goste među kojima su bili i gradonačelnik Nikola Magdić te njegov zamjenik Tone Radočaj.
Predsjednik Magdić podnio je Skupštini iscrpan izvještaj o radu u protekloj 2007. godini koji je jednoglasno prihvaćen i koji možete pročitati u nastavku članka. Na osobni zahtjev razriješena je članica Predsjedništva Marica Puškarić umjesto koje je Skupština izabrala Branku Turković. Skupština je prihvatila i izmjene Statuta i donošenje Odluke o promjeni sjedišta Udruge (nova adresa Udruge je: Ulica Bernardina Frankopana 13). Dopredsjednik Udruge Sani Francetić predstavio je web stranicu Udruge koju je izradio Josip Anušić i koja je u tri mjeseca imala zavidan broj posjeta što nas posebno veseli. Blagajnica Udruge Vedrana Sabljak podijelila je članske iskaznice novim članovima Udruge. Usvojen je i prijedlog predsjednika Udruge da se ne uvodi članarina nego da se članovima pošalju uplatnice te članovi mogu (a ne moraju) uplaćivati tijekom godine svoje financijske priloge u iznosu koji sami odrede. Skupštini se obratio i gradonačelnik Nikola Magdić pohvalivši rad Udruge kao posebne vrijednosti za grad Ogulin te rekavši kako je dobri duh Antonije Turković postao dobri duh Ogulina. čestitke na uspješnom radu dao je i župnik Tomislav Rogić. Prva godina Udruge bila je prepuna aktivnosti i nadmašila je uvelike očekivanja zbog čega trebamo biti ponosni!
Izvještaj predsjednika Hrvoja Magdića o aktivnostima Udruge u prošloj godini

Udruga Oda prijateljstvu obilježava svoju prvu godinu. U prosincu 2006. godine započela se Ogulinom širiti mreža prijateljstva potaknuta svima nam dragom prijateljicom Antonijom Turković. Antonija je iza sebe ostavila zbirku pjesama Oda životu i posvetila ju prijateljima koji nakon njene smrti uzvraćaju pokretanjem Udruge Oda prijateljstvu. Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu kao glavni zadatak uzela si je pomaganje teško bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga kraja, prvenstveno financijski, ali ne samo tako nego i duhovno podrškom i savjetima. Nakon prve godine postojanja, možemo s ponosom i zadovoljstvom reći da smo napravili mnogo!

Postali smo jedna od najaktivnijih Udruga u gradu Ogulinu zahvaljujući sposobnim ljudima koji znaju stvoriti ideje i sadržaje te ih provesti u djelo, ali i , nažalost, zbog velikog broja osoba kojima je pomoć potrebna. Udruga je postala «dobri duh grada Ogulina», kako je to nedavno napisao novinar Zvonko Ranogajec i najbolje opisao sva nastojanja, trud, vrijeme i žrtve koje su utkane u rad naše Udruge kroz čitavu godinu. Uspjeh je rezultat obostranog povjerenja i ulaganja čelnih ljudi Udruge, ali i članova Udruge koji taj trud nagrađuju i slijede. Inače to ne bi funkcioniralo o čemu svjedoče mnoge druge udruge našeg grada koje vegetiraju samo na papiru.

Na prvom sastanku Predsjedništva u siječnju 2007. godine stavili smo ispred sebe nekoliko ciljeva: realizirati šest ciljeva (registracija Udruge, koncert klape, radionice ukrasa za Božić i Uskrs, aukcija slika, prošireno izdanje Ode životu i sportski susret), pokrenuti i realizirati prvi festival duhovne glazbe Tonkafest 2007., prikupiti 25 000 kuna u prvoj godini. No, zahvaljujući mnogim idejama, inicijativama i ljudima koji su nas podupirali, ostvarili smo puno, puno više. Krenimo redom:
Veljača
: koncert klape Mareta za Dan života u crkvi sv. Križa, radionice ukrasa i nakita za Uskrs u Učeničkom domu, odabran logo Udruge
Ožujak
: humanitarna aukcija slika – prvi puta u Ogulinu, prodajna izložba ukrasa, čestitaka za Uskrs
Travanj
: dovršena registracija Udruge u Registar udruga RH i otvoren žiro – račun, humanitarni koncert grupe Fides (treći u Ogulinu), sastanak članova Udruge – dodjela iskaznica i predstavljanje Tonkafesta
Svibanj:
prvi festival duhovne glazbe Tonkafest u Ogulinu – najveći projekt Udruge u prošloj godini na kojem se radilo nekoliko mjeseci (zahvala pokrovitelju – Gradu Ogulinu, suorganizatorima iz Pučkog učilišta i svim sponzorima kao i medijskim pokroviteljima – Radio Ogulin i Mrežnica), pobjednici: Duo Aledory i Laudantesi
Lipanj
– tiskano prošireno izdanje zbirke Oda životu Antonije Turković i održano predstavljanje, pokrenut unutar Udruge bend duhovne glazbe Santo pod vodstvom Sanija Francetića
Kolovoz
– sva tri kandidata koje je Udruga predložila (Vedrana Sabljak, Sani Francetić i Hrvoje Magdić) izabrani su u Savjet mladih grada Ogulina
Rujan
– paintball turnir za Udrugu u organizaciji Paintball kluba Ogulin, završen rad na web stranici Udruge (izradio Josip Anušić), na prijedlog Udruge grupa Fides iz Zagreba dobiva javno priznanje grada Ogulina, poslano pismo svima članovima s pozivom na suradnju, dobivene prostorije uz pomoć grada Ogulina i Udruge političkih zatvorenika (Bernardina Frankopana 13 – skromno, ali zadovoljavajuće)
Listopad
– koncert klape Nevera u Restoranu Sabljaci, sastanak s Ivanom Petrak, ravnateljicom Uskrsfesta (najveći festival duhovne glazbe u Hrvatskoj), potpisan akcijski plan s još desetak udruga u gradu vezan za projekt u sklopu CARDS programa koji će se baviti starijima i bolesnima
Studeni
– radionice ukrasa i božićnog nakita, lutkarska predstava Tko je Videku sašio košuljicu, za Udrugu, u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin, Udruga studenata organizira studentsku večer za Udrugu, raspisan natječaj za Tonkafest 2008. i izabran Organizacijski odbor Festivala
Prosinac
– sudjelovanje u programu Advent u Ogulinu (štand – zahvala svima, dolazak bendova Sve boje ljubavi i Novo svitanje), predstavljanje i štand na balu obrtnika (zahvala gosp. Vučiću), odlazak u Samobor u Tabor na duhovni jednodnevni susret, sveti Nikola i Udruga posjetili bolesnu djecu (zahvala gospodinu Puškariću)

Jezikom statistike:
-
svaki mjesec jedan ili dva projekta
-
20 sastanaka Predsjedništva
-
137 članova Udruge (većina ravnatelja i uglednih osoba)
-
pomoglo se 9 obitelji financijski
-
pomoglo se lijekovima ili hranom ili poklonima još dvije obitelji
-
ukupno se pomoglo 11 obitelji u protekloj godini (Hreljin, Turkovići, Ogulin, Plaški, Saborsko)
-donirano čak 60 800 kuna!
-
najmanja svota darovana nekoj obitelji:5 000 kuna-najveća svota darovana nekoj
obitelji: 8 700 (dvije djevojčice bolesne)

Posebno nam je važno bilo, pošto je riječ o humanitarnoj Udruzi, da sve bude transparentno i jasno. Na internetu objavljemo svaki promjenu u ukupno doniranim sredstvima i stavljamo ime i godine osobe kojima pomažemo. O svakom djetetu ili mladoj osobi kojoj smo pomogli postoji dokumentacija o bolesti kao i uplatnice o primljenim sredstvima. Zbog privatnosti i molbe roditelja, nismo u pravilu objavljivali imena i prezimena u medijima, ali svaki član Udruge ima pravo, ukoliko ga zanima ili mu nešto nije jasno, dobiti uvid u dokumentaciju i blagajničke izvještaje kod Vedrane Sabljak te provjeriti svaki podatak. Važno je znati da su novci otišli doista do onih kojima je pomoć potrebna pa se trudimo tako djelovati. Zahvaljujemo se Bogu što nas je pratio svojim blagoslovom u prošloj godini i okrenuo svaki put sve na dobro i kad smo imali velikih poteškoća u organizaciji.
Svoj smo rad predstavljali u medijima: Radio Ogulin, Radio Mrežnica, Katolički radio, Radio Marija ili internetom. Zahvaljujemo svim novinarima koji su profesionalno pratili naš rad prepoznajući u njemu nešto što je za ponos grada u kojem živimo za razliku od nekih koji se nisu znali izdignuti iznad vlastitih antipatija prema pojedinim članovima te uskratili Ogulincima informacije o našem radu. Surađivali smo s brojnim udrugama koje su nam pristupile nudeći pomoć: Paintball klub, Udruga studenata, Dječji vrtić, Križarsko društvo Dragutin Kukalj, Pučko otvoreno učilište, Udruženje obrtnika grada Ogulina itd, a kojima zahvaljujemo!
Posebnu zahvalu upućujemo gradu Ogulinu koji nas od početka podržava i čelnim ljudima grada koji su u Udruzi prepoznali nešto pozitivno i lijepo! Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su nas tijekom godine pratili u pojedinim projektima (ima ih mnogo pa ih neću čitati, a zahvalili smo im zahvalnicom i čitanjem prilikom nekog programa). Zahvaljujem se i svima koji su pomogli u zadnjim radionicama izrade božićnih nakita i ukrasa kao i prodavanja na štandu. Zahvaljujem se i župniku Tomislavu Rogiću na potpori u radu! Zahvaljujem se i članovima Predsjedništva na trudu i zalaganju, slobodnom vremenu, potrošenim kunama na mobitelu, neprospavanim noćima!
I na kraju, hvala svima Vama što nas pratite cijelu godinu i dajete svoj prilog te pokazujete veliku ljubav prema Bližnjima kojima je naša pomoć potrebna.
 
Dragi prijatelji,
ukoliko znate za koje teško bolesno dijete ili mladu osobu javite nam jer su često izolirane i povučene u svoj kutak! Neka se mreža prijateljstva i dobrih djela širi našim krajem, a svatko od Vas neka u Udruzi pomogne kako zna i na koji način smatra najboljim!