Udruga Oda prijateljstvu uključila se humanitarnim koncertom Djeca djeci u proslavu 100. rođendana jednog od naših najpopularnijih romana za djecu – Čudnovate zgode šegrta Hlapića. 

Ogulinka Ivana Brlić Mažuranić stvarila je iznimnog književnog lika koji je u subotu 16. studenoga prošetao Gradskom sportskom dvoranom u Ogulinu u društvu 200-ak djece iz različitih udruga, škola i organizacija Grada Ogulina i okolnih općina. 

Cilj ovog humanitarnog koncerta (koji Udruga organizira drugi put) je okupiti sve koji se bave odgojem i obrazovanjem djece ili njihovih aktivnosti u jedan program koji bi pokazao dječje talente, sposobnosti, znanja i vještine. Simbolično nazvan Djeca djeci program je zamišljen kao dječji nastup kojim se prikupljaju novci za neko dijete kojem je potrebna pomoć u liječenju te se tako šalje poruka pomaganja, ljubavi i prijateljstva. 

Na koncertu su sudjelovali: Dječji vrtić Josipdol, Dječji vrtić "Bistrac" Ogulin, Klinci Ogulinci, Ogulinske mažuretkinje, Plesna skupina Tanje Metikoš, KUD Klek - "Pilići", Dječja skupina KUD-a Tounjčica, Dječja skupina KUD-a Sv. Juraj iz O. Zagorja, Srednja dječja skupina KUD-a Klek, Udruga Radost, Rukometni klub Ogulin, Osnovna škola Josipdol, Osnovna škola "Ivana Brlić-Mažuranić i Prva osnovna škola. 

Prodano je 747 karata (15 kuna) što iznosi 11.205 kuna, a na ulazu je ostavljen i prilog u iznosu 476 kuna što ukupno iznosi 11.681 kuna. Udruga će donirati dvije obitelji (imena djece – Roko i Josip) s iznosom 5 000 kuna, a ostatak u iznosu 1. 681 bit će doniran Malom domu u Africi koji brine za nezbrinutu djecu, a posjetitelji su mogli vidjeti film o navedenom Domu. 

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji ovog lijepog koncerta, svim sudionicima programa, voditeljima i roditeljima te svim posjetiteljima koji su kupnjom ulaznice pomogli liječenje Roka i Josipa. 

Koncert je pokazao kako Ogulin ima lijepu budućnost, onu koju nose iskrena dječja srca i veselje!

Zahvaljujemo se od srca i sponzorima: DJEČJA TELEVIZIJA, PUČKO OTVORENO UČILIŠTE, GSS OGULIN, ŠPORTSKA ZAJEDNICA GRADA OGULIN, FOTO MIRO, GAVRANOVIĆ d.o.o., OPG Borisa Capana, Trgovački obrt INFO – LAB, VETERINARSKA STANICA OGULIN, GEO-ING d.o.o., Javni bilježnik MIRJANA BRČIĆ, HRVATSKE ŠUME d.o.o. Podružnica Ogulin, GRUMF d.o.o., LILIPUT BALONI, PEKARNA ŽANIĆ, RADIO OGULIN, SALOMA d.o.o.

 

 

 

 

 

 

Dana 11. rujna 2013. godine u kasnim večernjim satima dio članova Udruge uputio se na hodočašće u Međugorje. Ogulinci su se pridružili skupini Zagrebčana te zajedničkom molitvom krunice i pjesmom stigli u Međugorje. 

Molitvom Križnog puta stigli smo na brdo Križevac. Nakon Križevca otišli smo na smještaj. U popodnevnim satima prisustvovali smo ispovjedi, molitvi krunice te svetoj misi. Na kraju večeri bilo je klanjanje pred Presvetim.

Sljedeći dan uz molitvu krunice popeli smo se na brdo Ukazanja i prikazali sve svoje molitve, želje i zahvale Gospi.

Ovim putem zahvaljejemo našem vodiću Robertu, koji je organizirao putovanje i pobrinuo se da sve prođe u najboljem redu. 

 

 

 

          Šestog dana Europskog tjedna kretanja, koji se i ove godine obilježavao i u Ogulinu, šest je ekipa zaigralo na humanitarnom turniru u odbojci u organizaciji Udruge Oda prijateljstvu i Odbojkaškog kluba Ogulin.

           U Školskoj športskoj dvorani toga se dana promoviralo kretanje, zdrav život i pomaganje. Od kotizacija je prikupljeno 1 500 kuna koje je Udruga već donirala za liječenje jednog dječaka.

      Pobjedu na turniru odnijela je ekipa ''Dida'', druge su bile ''Crvenkapice'', a treći ''Veli Jože.''

 

Hodočašće „Putevima svetog Franje Asiškog“

Udruga Oda prijateljstvu organizirala je u razdoblju od 22. – 25.03.2013. godine prekrasno hodočašće „Putevima svetog Franje Asiškog“ i posjetila prekrasne gradove LA VERNA, ASSIS, RIM, FONTE COLUMBO i GRECCIO.

Uz duhovno vodstvo patera Ivana Miškića puno smo saznali o životu svetog Franje po kojem je i sadašnji papa uzeo ime. Vrhunac hodočašća je bila misa na Trgu Sv. Petra na samu Cvjetnicu koju je predvodio papa Franjo.

Još uvijek se prepričavaju doživljaji hodočašnika s tog prekrasnog hodočšća.

U organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu održat će se dva zanimljiva koncerta u istom vikendu. Naime, članovi Udruge na taj će način obilježiti 500.000 prikupljenih i doniranih kuna za obitelji s teško bolesnom djecom i mladima ogulinskoga kraja u dosadašnjem radu Udruge.

U subotu 16.3., s početkom u 22 sata, održat će se koncert ogulinskih bendova Speen, Alf i Harmony, u noćnom klubu Gate 11, kojim se Predsjedništvo Udruge želi zahvaliti svim svojim članovima, prijateljima, donatorima, podupirateljima i ljudima dobrog srca koji su dali svoj doprinos u prikupljanje ovog iznosa kojim se pomoglo više od 50 obitelji s ogulinskog područja. Neće biti ulaznica za ovaj koncert, ali će se na ulazu moći ostaviti donacija kojom se ovaj put pomaže liječenje djevojke Jelene (14). Ukoliko netko želi, može donirati i igračke koje će članovi Udruge tijekom godine razdijeliti u obitelji s bolesnom djecom. Ovim koncertom Udruga će zaključiti jedno lijepo razdoblje svojih aktivnosti u kojima su organizirali mnoštvo akcija za svoje sugrađane (koncerti Teške industrije, Hladnog piva, Elementala, Ivana Zaka, klape Cambi, Baruna, ogulinskih bendova, tamburaških bendova, šest festivala duhovne glazbe, dvije aukcije slika, nekoliko odbojkaških turnira i dr.).

Samo dan iza, u nedjelju 17.3., članovi Udruge organiziraju tamburaški koncert sve popularnijeg tamburaškog sastava Begini, a tamburašku večer začinit će i domaće snage – Mladi tamburaški Kud-a Sveti Juraj iz Ogulinskog Zagorja. Koncert počinje u 19 sati u Restoranu „Ive“. Stolovi i ulaznice za tamburašku večer mogu se rezervirati kod tajnice Udruge na broj mobitela: 095 904 0696. Ulaznice će se prodavati po cijeni 25 kuna, a sav prihod od prodanih ulaznica odlazi također za liječenje djevojke Jelene (14), za koju se prikupljaju donacije i večer prije. Nadamo se da ćete se u što većem broju priključiti ovoj akciji, dobro se zabaviti i sudjelovati u još jednoj akciji pomaganja u organizaciji Udruge Oda prijateljstvu.

Predstavnici Udruge Oda prijateljstvu posjetili su dvije obitelji i uručili donacije Saponije Osijek u iznosu od 5.000 kuna. Riječ je o donaciji koju su za Udrugu namijenili ogulinski pjevači (Kristina, Marina, Sanja, Josipa i Danko) koju su uspješno predstavljali Ogulin u HTV- ovoj emisiji Pjevaj moju pjesmu, a Saponija ih je nagradila iznosom od 10.000 kuna.
Pjevači su s članovima Udruge posjetili obitelji i razveselili najmlađe članove kojima su sredstva i namijenjena. Riječ je o emisiji koja promovira mlade pjevače iz različitih sredina, a ujedno ima i humanitarni karakter.
Udruga se od srca zahvaljuje ogulinskim pjevačima s kojima planira i nove humanitarne akcije.