Udruga Oda prijateljstvu nastavlja uspješno širiti mrežu prijateljstva prema bolesnima u ogulinskom području kojima je pomoć potrebna organizirajući sjajne humanitarne događaje. Nakon prekrasnog koncerta pivača KUD-a Cambi u listopadu vrijedni članovi Udruge, ovaj put predvođeni Martinom Turković, organizirali su humanitarni koncert popularne ogulinske grupe Speen u disco klubu Remix. Na petak 13. okupilo se mnoštvo naših sugrađana, ponajviše mladih, koji su kupnjom ulaznice ili bonova za prigodnu tombolu pomogli liječenju Marka (25) iz Ogulina čija sestra se i zahvalila okupljenima na koncertu. Grupa Speen je odradila sjajan posao i zabavljala goste do ranih jutarnjih sati, a u pauzama je glazbu birao D.J. Ivan. Prikupljeno je 11 620 kuna koje će predstavnici Udruge Oda prijateljstvu uručiti Markovoj obitelji. Treba zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji, članovima Udruge Oda prijateljstvu, hostesama, članovima grupe Speen, Marinu Gračaninu, vlasniku Remixa, sponzorima za tombolu (City bar, pizzerije Matejjan i Rim, frizerski saloni Tina, Kristy, Milkica i Stomatološkoj ordinaciji dr. Marinele Košenski). Hvala i svima koji su došli i podržali ovu lijepu akciju i još jednom pokazali kako je dobro činiti dobro.

Pred nama je još jedna akcija Udruge Oda prijateljstvu koja i ovaj put skuplja pomoć za potrebite, konkretno za liječenje Marka (20 godina) iz Ogulina. Na poziv Udruge koja već tri godine aktivno organizira humanitarne događaje u našem gradu rado su se odazvali članovi najpopularnije ogulinske grupe Speen koji će u petak 13. studenoga održati koncert u disco klubu Remix s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete nabaviti u Foto video studio Miro i u caffe baru Remix. Očekuje nas dobra zabava, nagradna tombola (sponzori: City bar, pizzerije Matejjan i Rim, frizerski saloni Tina, Kristy, Milkica i dr.) te prigodni party. Nadamo se da će se okupiti što više naših sugrađana, posebno mlađih, i dobro se zabaviti, a pritom i učiniti dobro djelo!

Jedna od najljepših akcija Udruge Oda prijateljstvu u tri godine postojanja organizirana je u subotu 17. listopada u Ogulinu. Naime, najpoznatija hrvatska klapa (Pivači KUD-a Cambi Kaštel Kambelovac), pod vodstvom Rajmira Kraljevića, održala je u novoj sportskoj dvorani u centru Ogulina humanitarni koncert za dječaka Marka i pružili ljubiteljima klapske glazbe vrhunski klapski događaj. Izvodili su poznate prerade Gibonnija, Olivera, Tedija Spalata, Harija Rončevića, ali i tradicionalne klapske pjesme. Vjerujemo da su svi koji su bili na koncertu otišli ispunjene duše i zadovoljni jer su mogli pomoći liječenje jednog dječaka, a ukupno se prikupilo čak 16 320 kuna. Kao gosti na koncertu su sudjelovali i članovi Vokalnog ansambla KUD-a Klek Ogulin pod vodstvom Joška Ćalete.

Pred nama je još jedna lijepa i posebna akcija Udruge Oda prijateljstvu. Naime, za sve ljubitelje dobre klapske glazbe Udruga organizira koncert najbolje i najpoznatije hrvatske klape – klape Cambi. Ono zbog čega su ljubitelji ove vrste glazbe morali odlaziti u veće gradove sada imaju priliku poslušati u svome gradu. Koncert klape Cambi održat će se u subotu 17. listopada 2009. godine u novoj Školskoj sportskoj dvorani pokraj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić s početkom u 19. 30 sati. I ova akcija, kao i sve druge akcije Udruge, ima humanitarni karakter i prihod od ulaznica odlazi za liječenje dječaka Marka iz Ogulina. Karte po cijeni od 40 kuna možete kupiti u pretprodaji kod Foto Mire ili na sam dan koncerta. Radujemo se ovom glazbenom događaju koji će dodatno upotpuniti i naša ogulinska klapa KUD-a Klek.

Članovi Udruge u subotu su, 19.rujna 2009. godine, posjetili Nacionalni park Plitvička jezera i proveli lijep dan u prekrasnoj prirodi, druženju i opuštanju. Udruga svake godine nastoji organizirati neki izlet ili putovanje za članove Udruge koji vjerno podržavaju sve naše aktivnosti i pomažu u organizaciji važnijih projekata. I ovaj izlet bio je prilika da provedemo vrijeme zajedno i produbimo naša prijateljstva te se nadamo uskoro opet zajedno nekuda putovati. Ono što nas je najviše očaralo bila je priroda – čista i netaknuta, Božji dar čovjeku, ljepota koja ostavlja bez daha.

Udruga Oda prijateljstvu organizira izlet na Plitvice u subotu 19. rujna 2009. za svoje članove i sve prijatelje Udruge. Cijena izleta (ulaznica i autobus) iznosi 150 kuna, a svi zainteresirani se mogu javiti na broj mobitela 095 904 06 96 ili 098 615 923 do nedjelje 6. rujna. To će biti prilika i da članove upoznamo s sljedećim akcijama – koncertom klape Cambi, humanitarnim partyjem i planiranjem hodočašća u Poljsku kao i prilika za druženje i zajedničko promišljanje o budućim idejama.

Naš simpatični i dragi Ogulinac, Hans-Jüergen Sobek u društvu supruge Vere i dragih prijatelja proslavio je svoj 70-ti rođendan. Umjesto rođendanskih poklona uzvanici su darivali novčane priloge humanitarnoj udruzi Oda prijateljstvu. Na ovaj način prikupljeno je i predano udruzi 6 620kn i 270€.

Udruga Oda prijateljstvu organizirala je prvi humanitarni party u petak 3. travnja u City baru u Ogulinu! Bila je to prilika da se svi zabave uz D.J.Ivana i hrvatski rock te sudjeluju u još jednoj od brojnih akcija ove humanitarne Udruge koja je ovaj put sakupljala sredstva za liječenje Damira Puškarića (17), učenika Obrtničko i tehničke škole u Ogulinu. Naime, tijekom večeri gosti City bara mogli su od lijepih hostesa kupiti kupone tombole po 10 kuna, a prikupljena sredstva išla su za Damirovo liječenje.

Udruga Oda prijateljstvu poziva Vas na humanitarni party koji će se održati u petak 3. travnja u City baru u Ogulinu! Zabavite se uz D.J.Ivana i hrvatski rock te sudjelujte u još jednoj akciji Udruge kojom pomažemo liječenje Damira Puškarića (17), učenika Obrtničko i tehničke škole u Ogulinu. Naime, tijekom večeri moći ćete kupiti kupone tombole po 10 kuna, a prikupljena sredstva odlaze za Damirovo liječenje. Na kraju večeri, ukoliko se izvuče broj Vašeg kupona, možete osvojiti neku od nagrada sponzora: pizzerije Rim, Bonino i Matejjan, frizerskih salona Barcheta i Mi, salona cvijeća Diva te digital foto studija In. Ovo je prilika da svoj vikend izlazak spojite s lijepom idejom pomaganja onima koji su potrebiti naše pomoći. Vidimo se!

Luka Balvan u OgulinuVeć tradicionalno na Dan života, a na inicijativu župnika Tomislava Rogića, prilog od milostinje na večernjoj svetoj Misi odlazi za Udrugu Oda prijateljstvu koja svojim humanitarnim životom upravo promiče vrijednosti života, pomaganja i žrtve za bližnje. Također, već treću godinu nakon večernje svete Mise održava se na taj dan zanimljiv koncert u župnoj crkvi sv. Križa. Nakon klape Mareta i gostovanja bračnog para Terzić ove godine koncert je u nedjelju 1. veljače održao poznati kantautor duhovne glazbe Luka Balvan. Pjesme Luke Balvana često se izvode u crkvama, a posebno na misama za mlade pa je Luka oduševio sve prisutne koji su zajedno s njim pjevušili mnoge stihove. Nadamo se da će se ova lijepa tradicija proslave Dana života nastaviti!