U prepunoj Školskoj sportskoj dvorani, pred gotovo 700 posjetitelja, održan je treći ogulinski Dječji festival Jagor! Ovogodišnji Jagor kvalitetom i organizacijom premašio je prethodna dva zbog čega smo, kao organizatori, jako ponosni! Sav prihod od prodanih ulaznica kao i dijela majica tiskanih posebno za ovu priliku odlazi za liječenje djevojke Martine (17). Prodali smo 695 ulaznica po cijeni od 25 kuna što iznosi 17 375 kuna, a od priloga i prodanih majica na ulazu u dvoranu prikupilo se još 4 693 kune. Ukupno se na Jagoru prikupilo 22 068 kuna!

Hvala svima koji su pomogli ovu akciju, a posnosni smo jer ćemo ovom donacijom preskočiti iznos od MILIJUN kuna doniranih u dosadašnjem radu udruge! Hvala svima koji su sudjelovali u prikupljanju tog iznosa!

Na Jagoru je nastupilo šest natjecatelja nižih razreda i 10 natjecatelja viših razreda osnovnih škola s ogulinskog područja (Ogulin, Josipdol, Plaški). Prema mišljenju publike pobjednica u kategoriji nižih razreda je Tea Jelić s pjesmom Učiteljica Dunav, a u kategoriji viših razreda Ena Stipetić s pjesmom Molitva Marije Šerifović. Stručni žiri odlučio je da je pobjednik kod nižih razreda Dorijan Jagnjić koji je pjevao pjesmu Na granici (Danijela i Jole), a kod viših razreda Ana Marija Došen s pjesmom Tako je lako Zorice Kondže! Čestitamo pobjednicima koji su dobili vrlo vrijedne nagrade, ali i svim ostalim natjecateljima koji su bili sjajni i bilo je teško odabrati najbolje! Svi su pobjednici već sudjelovanjem u ovoj humanitarnoj akciji!

Program su fantastično vodile Katarina Juhas, Inka Salopek i Martina, a glavnu nagradu uručio je gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina koji je bio pokrovitelj festivala. Hvala suorganizatorima festivala Pučkom otvorenom učilištu i ravnateljici Blanki Poljak Franjković kao i Turističkoj zajednici Grada Ogulina na čelu s Aleksandrom Kolić Puškarić. Hvala i medijskom pokrovitelju Radio Ogulinu kao i članovima žirija (Kristina Božičević, Krunoslav Kurelac, Tihomir Vučić, Dubravko Dragičević, Karla Ana Sabljak i Sani Francetić). Hvala sjajnim glazbenicima u bendu Jagor na vrhunski odrađenim probama i nastupu (Danijel Vučić, Danijel Turkalj, Kristijan Vukojević, Branko Makovsky). Hvala nastavnicama i učiteljicama koje su učenike odabrale i pomogle u pripremi (Barbara Sardarev, Đurđica Cipek, Maja Puškarić, Helena Kaurić i Julijana Blažina). Hvala svim sponzorima i donatorima kao i svim članovima Udruge Oda prijateljstvu na trudu i marljivom radu na pripremi festivala!

Dobro se dobrim vraća!